Dorohoi News Logo

Carbohidrați pe care ar trebui să îi eviți

carbohidrati

Desi majoritatea persoanelor incearca sa evite pe cat posibil consumul de carbohidrati, trebui sa stii ca nutritionistii recomanda aceste tipuri care sunt esentiale pentru doza ta zilnica de energie:

1. Paine alba. Cand painea alba este procesata, majoritatea proprietatilor din fibre, vitamine si minerale sunt indepartate. Daca painea alba nu are fibre, este digerata repede, crescand nivelul glucozei din sange si a insulinei. Daca mananci paine alba in mod regulat, aceste reactii repetate ale insulinei pot duce la obezitate, diabet, cancer sau boli ale inimii.
 
2. Orez alb. Odata ajuns in corp, orezul alb se transforma foarte repede in zahar si ridica aceeasi ingrijorare precum painea alba. Glucoza din sange si nivelul insulinei cresc foarte repede.

3. Chips-uri. Desi nu par foarte nesanatoase, chips-urile au acelasi impact asupra organismului ca painea alba si orezul alb, deoarece cresc nivelul glucozei in sange. Iar pentru ca au un gust atat de bun, sarat si crocant, placerea atinge stimulii din creier si ajungem sa consumam o cantitate enorma, fara sa ne dam seama.

4. Cereale. Majoritatea cerealelor nu contin fibre si sunt pline de zahar. In loc de cereale, consuma la micul dejun produse ce contin proteine, precum oua.

5. Alimente fara grasimi si snaks-uri. Multe persoane se lasa convinse ca produsele fara grasimi sunt sanatoase, insa nutritionistii recomanda sa fie evitate cu orice pret. „Fara grasimi” nu inseamna sanatos, de obicei inseamna ca vei manca mai mult pentru ca vei avea nevoie pentru a te satura. Grasimile te ajuta sa te simti satula. Eliminandu-le din alimente, fie adaugi mai mult zahar, fie mananci mai mult pentru ca esti convinsa ca iti face bine. Sursa: stiridinsanatate.com

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web