Setea se manifestă atunci când organismul nu primește suficientă apă, atunci când se consumă în exces alimente sărate sau în urma unui efort fizic susținut.
Însă dacă setea continuă să persiste, este bine să consulți un medic. Iată câteva motive ascunse ale acestui obicei, potrivit clicksanatate.ro.
Diabet
Din cauza urinării frecvente, corpul pierde mai multe lichide într-o perioadă scurtă de timp, astfel încât deshidratarea este inevitabilă.
Diabet insipid
În cazul diabetului insipid este vorba de o problema cu un hormon numit vasopresină sau ADH (hormon antidiuretic) care, după cum o sugerează şi numele, are rolul de a limita cantitatea de urină.
Menstruație
În timpul menstruației, este foarte posibil să simți nevoia de a bea mai multă apă, iar acest lucru este perfect normal, întrucât nivelul de progesteron și estrogen poate afecta volumul lichidelor.
Alimentația
Alimentele cu efect diuretic precum țelina, sparanghelul, sfecla, lămâia, pepenele galben, ghimbirul sau pătrunjelul pot provoca sete, deoarece consumul acestora are ca efect o urinare mai frecventă.