Dorohoi News Logo

Cum ne îngrijim corect picioarele

picioare

Nu este atat de usor sa ai picioare frumoase. Pedichiura, mirosul si, mai ales, aspectul pielii sunt amanunte care necesita o atentie deosebita. Toata lumea isi doreste sa aiba picioare frumoase, iar acest lucru este realizabil cu eforturi mici. Pentru a avea un aspect placut, si aceasta parte a corpului necesita ingrijire regulata.
 
Mai intai, trebuie indepartat stratul superficial de piele moarta, apoi aplicata o crema hidratanta. Pentru indepartarea stratului superficial de piele se recomanda folosirea unei perii sau a unui gel de dus exfoliant. Crema hidratanta care va fi aplicata dupa aceea are rolul de a mentine pielea moale, catifelata. O atentie importanta trebuie acordata pantofilor. Acestia trebuie sa fie confortabili si sa permita piciorului sa respire cu usurinta.

Mirosul urat al picioarelor este rezultatul infectarii cu o ciuperca. Acesta apare de obicei atunci cand porti incaltamintea altei persoane. Mirosul pantofilor poate fi inlaturat. Pudreaza cu talc pantofii in interior dupa ce i-ai folosit. Curata cu un tifon inmuiat intr-o solutie de bicarbonat de sodiu. Este foarte bun bicarbonatul alimentar. Pantofii se inchid apoi ermetic intr-o punga de plastic care se lasa la frigider una-doua ore.

Inainte sa te incalti, dimineata, imprastie pudra de talc pe picioare. Tot dimineata te speli pe picioare, in special in zona dintre degete. Ai grija ca ele sa fie complet uscate inainte de a-ti pune pantofii. Picioarele ude favorizeaza aparitia mirosului urat. Schimba sosetele cel putin o data pe zi. in cazul in care esti implicat in activitati fizice intense, care favorizeaza transpiratia, trebuie sa schimbi sosetele mai des si dupa ce te-ai spalat pe picioare. Alege incaltaminte din materiale de calitate, care permit piciorului sa respire. O data la cateva zile, lasa pantofii afara, in soare.

Pentru a avea picioare si unghii ingrijite, ai nevoie de forfecuta, pila de unghii, un cutter si un impingator pentru cuticule, o perie pentru unghii, piatra ponce pentru calcaie si un lighean. iti mai trebuie acetona, sapun lichid, o crema hidratanta, lac de unghii si peroxid de hidrogen (apa oxigenata). Mai intai, se scoate vechiul lac de pe unghii cu acetona. Se taie unghiile daca este necesar. Se spala picioarele cu apa calda, in care ai dizolvat sapun lichid si putin peroxid de hidrogen.

Dupa ce s-au inmuiat talpile, se curata excesul de piele cu piatra ponce si se curata unghiile cu o periuta. Se sterg picioarele cu un prosop moale. Se aplica o lotiune antiseptica si un antiperspirant cu talc (daca este necesar) pe picioare. indeparteaza cuticulele daca este necesar si aplici primul strat de lac de unghii. Lasa sa se usuce si aplica al doilea strat.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web