Dorohoi News Logo

Boala extrem de gravă pe care o produc dulciurile, dar şi fructele mâncate seara

dulciuri

Glucoza din zahăr produce acizi. Acizii ataca şi elimina calciul din oase. Aşa apare mult mai rapid osteoporoza - un fenomen natural care presupune pierderea din volumul osos.

Ne uităm un pic la dulciuri și vedem ce pagube fac și pe acest palier. Nu produc doar diabet și boli cardio-vasculare.

Dr. Catrinel Macovei, medic primar boli de nutriţie: „Orice glicemie peste 100 trebuie tratată cu atenţie. Nu spune nimeni să nu mai mănânce îngheţată sau puţin cozonac de Crăciun dar trebuie să ştie ce să nu nu fac zilnic.”

Glicemia peste 100 înseamnă să nu consumaţi zilnic dulciuri. Să nu consumaţi seara fructe şi nici mese bogate.

Dr. Catrinel Macovei, medic primar boli de nutriţie: „Noaptea corpul îşi încetineşte arderile după ora 18 se pregăteşte să doarmă şi facă noi dăm energia unei fructe plus o masă copioasă, că n-am mâncat toată ziua, toate astea seara se transformă în glicemie mare. Ficatul preia glucoza, dar o transformă în trigliceride, în grăsime”

Aşa apare diabetul. Aşa apar bolile cardio-vasculare. Pe de altă parte, dulciurile se transformă, în organismul uman, în acizi. Iar aceşti acizi vor ataca şi vor elimina calciul din oase. ituaţia înseamnă osteoporoză la vârste tinere. Care se vede şi în oasele scleletice, dar şi la nivelul dinţilor.

Dr. Ionuţ Leahu medic implantolog: „Osteoporoza e un fenomen natural prin care oasele noastre se micşorează. În România se prescriu, chiar de la început clase de medicamente numite bisfosfonaţi”.

Problema e ca el opreşte metabolismul osului, adică ele nu se mai resorb, dar nici nu mai cresc. Iar la nivelul gurii poate să fie un mare dezastru, pot să ducă la necroza oaselor în care stau dintii. Aşadar, prea multe dulciuri, atenţie la dinţi şi nu doar din perspectiva cariilor. Sursa: stirileprotv.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web