Dorohoi News Logo

Salvia pură ajută la slăbit

Salvie

Salvia Sclarea, cunoscuta si sub denumirea de salvie pura (claris in latina inseamna clar) sau Iarba Sfantului Ioan, este o planta originara din Europa si Asia. Este folosita de secole in medicina naturista pentru a trata diverse probleme de sanatate, de la spalarea ochilor bolnavi pana la tratarea tulburarilor menstruale. Iarba Sfantului Ioan (Salvia Sclarea) este disponibila astazi pe scara larga in farmaciile naturiste din intreaga lume, sub forma de ulei esential sau extract uscat.
 
Extractul din Salvia Sclarea a devenit un ingredient popular in produsele pentru slabit. Acesta creste abilitatea organismului de a utiliza grasimile, eliberand energie. Intervine in reducerea greutatii prin scaderea poftei de mancare si accelerarea proceselor catabolice, creste forta si rezistenta in timpul desfasurarii activitatilor fizice. Calmeaza indigestia si reduce balonarea. Salvia Sclarea stimuleaza productia de estrogeni, fiind eficienta in ameliorarea simptomelor premenstruale si ale menopauzei, produse de deficitul de estrogeni, cum ar fi bufeurile.

Iarba Sfantului Ioan are reputatia de planta cu proprietati euforice care intensifica efectele alcoolului. Planta contine ulei volatil bogat in linalol si acetat de linalil, sclareol (o diterpena caracteristica), derivati diterpenici si triterpenici, substante amare, pigmenti fenolici si chinoidici, acid ursolic, derivati fenolici, zaharuri, saruri minerale etc. Planta se mai foloseste pentru tratarea bronsitei, a gingivitei, aftelor, amigdalitei, escoriatiilor, plagilor, dermatitelor, micozelor pielii. Este recomandata in anorexie pentru ca stimuleaza digestia, ca afrodiziac sau la tratamentul unor afectiuni care tin de insuficienta de estrogeni, cum ar fi vaginita atrofica, infectii genitale, frigiditate.

Apa de Salvia Sclarea este folosita in industria cosmetica la fabricarea parfumurilor bio. Producatorii atrag insa atentia ca produsul poate avea efecte usor sedative, motiv pentru care trebuie folosit in cantitati mici de soferi sau de alte persoane care desfasoara activitati ce necesita concentrare si atentie. De asemenea, folosirea indelungata a parfumului este interzisa persoanelor cu probleme hormonale.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web