Dorohoi News Logo

Exerciții pentru ochi sănătoși

ochi sanatosi

Poti practica aceste exercitii atat acasa, cat si la birou, pentru a mentine sanatatea oculara. incepe cu un masaj usor al pleoapelor inferioare, facut cu varfurile degetelor inelare. Se fac miscari circulare, scurte si blande. inchide ochii pana la jumatate. Vei observa cum pleoapele superioare incep sa tremure usor, in mod constant. Concentreaza-ti eforturile pe oprirea acestui tremurat. Pont! Vei reusi mai usor acest exercitiu, daca te vei concentra pe anumite obiecte). Inchide ochii usor si imagineaza-ti ca pleoapele tale sunt facute din bumbac pufos. Inspira si expira. Vei incheia exercitiul cu un zambet!

Concentreaza-te pe varful nasului. Ramai concentrat timp de 5 minute. Clipeste mai des. Atunci cand clipesti ajuti ochii sa se curete si sa se lubrifieze. in acelasi timp, muschii fetei se vor relaxa. Stai drept si priveste in partea stanga. Apoi priveste drept in fata. Poti clipi cateva secunde pentru a relaxa ochii, apoi repeta exercitiul. Fa acest exercitiu schimband pozitia ochilor (dreapta, sus, jos, coltul din dreapta jos, coltul din stanga jos si coltul din stanga sus). Nu uita sa clipesti. Traseaza orizontal, cu privirea, numarul opt. Clipeste. Deseneaza un cerc cu ochii. Clipeste cu ochii inchisi.

Acopera-ti ochii cu palmele timp de cateva clipe. Se vor relaxa. incadreaza-ti imaginar fiecare ochi intr-un cerc. De-a lungul acestui cerc, cu ajutorul degetelor, aplica mici presiuni. Stai drept. Uita-te in stanga, apoi in dreapta. Repeta de 3 ori acest exercitiu. Clipeste de cateva ori. Repeta exercitiul. Uita-te in sus si apoi in jos. Priveste in diagonala (de la coltul din stanga sus la coltul din dreapta jos si de la coltul din dreapta sus la coltul din stanga jos). Fiecare miscare trebuie sa fie repetata de 3-4 ori la inceput. Nu uita sa clipesti. Fa exercitii de focalizare. Uita-te la varful nasului, apoi la obiectul din departare si inapoi la varful nasului. Repeta de zece ori. Termina exercitiile cu palmele peste ochi. Ramai asa cinci minute.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web