Dorohoi News Logo

Cauzele apariției colăceilor de la abdomen

colacei

Atunci cand apare in exces, indiferent de varsta pe care o ai, poate fi periculoasa si pentru sanatate. Grasimea abdominala provoaca afectiuni metabolice de tipul diabetului zaharat si genereaza risc de boli cardiovasculare. Iata patru dintre cele mai comune cauze ale acumularii grasimii abdominale, pe care este bine sa le eviti:
 
Dieta saraca si dezechilibrata. O dieta saraca poate provoca aparitia acestei grasimi. Mancarea in exces si dezechilibrata poate duce la depozitarea grasimii in abdomen. Se recomanda mese complete cu proteine (animale sau legume), fibre (fructe si legume) si grasimi de origine vegetala (uleiuri). De asemenea, pacientul ar trebui sa se concentreze asupra alimentelor cu un indice glicemic sub 50, pentru a evita secretia excesiva de insulina (hormonul care permite asimilarea zaharurilor). De exemplu: avocado, fructe oleaginoase (migdale, nuci), tofu, vinete, mazare proaspata, mere, rosii, quinoa, orez basmati. Totul este, insa, o problema de moderatie.

Stresul zilnic. Persoanele stresate secreta mai mult cortizol, ceea ce favorizeaza depozitarea grasimii abdominale. Mai ales ca apare usor un cerc viciosa, deoarece stresul provoaca adesea „pofta de dulce”. Acesti doi factori lucreaza impreuna in generarea de grasime abdominala. In schimb, persoanele cu un somn odihnitor reusesc sa scada nivelul de stres, astfel incat sunt mai putin predispuse la producerea de grasime abdominala. Prin urmare, este mai bine sa va concentrati asupra activitatilor relaxante, care reduc stresul si ajuta sa aveti un somn linistit.

Dezechilibrele hormonale. Grasimea viscerala afecteaza mai mult femeile decat barbatii. Vina o poarta estrogenul, a carui rata scade la menopauza. Observam apoi o deplasare a grasimii de pe solduri spre talie.

Sedentarismul si lipsa miscarii fizice. Virtutile activitatii fizice obisnuite sunt laudate de medici. In cazul grasimii abdominale, activitatea fizica zilnica este chiar recomandata. Daca exista un consum caloric mai mic decat achizitia calorica din alimentatie, atunci devenim… „mai mari”. Ne ingrasam. In asociere cu un dezechilibru hormonal sau stres, depozitarea de grasime se face in zona abdominala.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web