Dorohoi News Logo

Când găteşti carne de pui, trebuie neapărat să...

carne de pui

Ştii, deja, că prepararea necorespunzătoare a cărnurilor îţi poate pune în pericol sănătatea, însă ştii ce măsuri ar trebui să iei pentru a preveni infecţia cu bacterii precum salmonella?

Specialiştii americani avertizează că spălarea cărnii de pui sporeşte riscul de contaminare a altor obiecte şi alimente cu bacterii periculoase, motiv pentru care îţi oferă câteva soluţii pentru a diminua riscurile:

1. Găteşte carnea la final
Ideal este să speli şi să prepari toate ingredientele de care ai nevoie pentru o reţetă înainte de a porţiona şi găti carnea.

2. Foloseşte produse pentru igienizare
După ce pregăteşti carnea, spală-te pe mâini şi curăţă suprafeţele cu produse special concepute pentru igienizarea suprafeţelor din bucătărie. Desigur, este recomandat să speli şi ustensilele folosite sau să alegi altele pentru a lucra cu celelalte ingrediente, pentru a evita contaminarea.

3. Investeşte într-un termometru de bucătărie
Un termometru te ajută să găteşti carnea fix cât trebuie, pentru a evita eventuale probleme de sănătate cauzate de bacteriile ce se pot ascunde în carnea de pui.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web