Dorohoi News Logo

Cercetătorii au descoperit o substanță care inversează procesul de îmbătrânire

tratament

Oamenii de stiinta sugereaza ca ar putea sa inverseze procesul de imbatranire, conform unui nou studiu, relateaza digi24.ro, care citeazaThe Independent. Voluntarilor la studiu le-a fost dat un cocktail de substante timp de un an. Rezultatul a fost unul complet neasteptat – ceasul lor biologic a mers inapoi. Oamenii de stiinta se asteptau doar ca procesul de imbatranire sa fie incetinit, insa, spre surpriza lor, subiectii testelor au intinerit, efectiv, cu 2,5 ani.

Cercetarea a aratat ca substantele respective au dus la o schimbare in sens invers a semnelor imbatranirii din genomul subiectilor. De asemenea, sistemele lor imunitare s-au imbunatatit cu trecerea timpului, in loc sa slabeasca. Cercetatorii, desi incantati de rezultate, avertizeaza ca metodologia studiului nu poate garanta ca ele ar putea fi generalizate – studiul a fost realizat cu un numar mic de participanti, 9 persoane, si nu a existat un grup de control. Rezultatele sunt foarte importante, insa, din perspectiva unor cercetari ulterioare, care ar putea sa dovedeasca fara dubiu ca procesul de imbatranire poate fi inversat.

Combinatia de substante primita de subiecti a inclus un hormon de crestere si doua tipuri de medicamente pentru diabet. Cercetatorii au privit, dupa administrarea combinatiei, efectul asupra „ceasului” epigenetic, un semn din genomul uman care arata cat de batran sau tanar este un individ.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web