Dorohoi News Logo

Cum se face îngrijirea corectă a unghiilor

unghii

Se considera ca aspectul unghiilor spune multe despre starea organismului. Desi, putine femei se pot lauda cu unghii frumoase de la natura. Manichiura creata la salon poate ascunde multe defecte, dar trebuie si femeile sa faca ceva util pentru unghii.
 
Manichiura facuta competent – un punct important în îngrijirea mainilor. În salon manichiura este facuta de un expert. Dar cum de îngrijit unghiile la domiciliu? Adesea, manichiura la domiciliu duce la stratificarea si fragilitatea unghiei. Exista cateva reguli de baza în aceasta procedura. Una din ele este renuntarea la pila din metal. Aceasta traumatizeaza si strica unghiile. Tine-ti minte: trebuie de adus unghiile la lungimea dorita apoi se fac baite. În timp ce se lucreaza cu pila, unghiile trebuie sa fie uscate si se pilesc doar într-o singura directie. Pentru a înlatura cuticula, trebuie mai întai înmuiata cu produse speciale, apoi se împinge cu o bagheta speciala.

Pentru îngrijirea unghiilor în conditii de domiciliu, trebuie de ales oja de calitate. Daca se folosesc culori închise, se aplica initial stratul de baza, care previne îngalbenirea unghiilor. Nu fiecare femeie are unghii tari si sanatoase. De obicei, sunt o serie de factori care duc la ruperea si stratificarea lor. Cel mai frecvent acest lucru indica un deficit de calciu în organism. Prin urmare zilnic e necesar un aport de calciu si vitamina A. Unghiile uscate si fragile – o consecinta a unui deficit de vitamina E, magneziu, iod. De diversificat alimentatia cu ficat de gaina, peste, fructe si legume proaspete, oua, branza.

În timpul saptamanii se pot face baite cu ulei de masline în care se adauga suc de lamaie. Deoarece lamaia albeste unghiile, ea se împarte în doua jumatati si se introduc varfurile degetelor în aceste jumatati. La fel, se maseaza unghia si pielea din jurul ei cu ulei de masline încalzit.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web