Dorohoi News Logo

Cum se deosebește coronavirusul de gripă? Simptomele care sunt alarmante!

coronavirus-gipa

Lucrul care provoacă multă confuzie în rândul oamenilor este faptul ca atât coronavirusul, cât și gripa au simptome asemănătoare și sunt destul de greu de diferențiat.

La coronavirus, simptomele principale includ febră, tuse seacă, dificultate în respirație, dureri musculare și oboseala, pe când durerea în gât sau rinoreea sunt simptome întâlnite mai degrabă la răceală sau gripă.

În cazul coronavirusului, simptomele mai mai puțin tipice sunt: acumularea de mucus în gât, durere de cap, eliminarea de sânge prin tușe și diaree.

„Gripa infectează mult mai puțină populație, pe parcursul mai multor luni, iar cazurile complicate sunt mai rare și doar atunci când virusul distruge barierele de protecție ale traiectului nostru respirator(…) COVID-19 provoacă o gripă banală în cazul tinerilor, dar în cazul vârstnicilor provoacă un adevărat SARS, deoarece ajunge direct în alveolele plămânilor, făcându-le incapabile să funcționeze. Se instalează insuficientă respiratorie gravă, iar după câteva zile de spitalizare oxigenul care poate fi administrat într-un cabinet nu mai este suficient”, a explicat un cunoscut medic italian.

În contextul epidemie globale de coronavirus, toți oamenii trebuie să respecte anumite măsuri care includ igiena mâinilor și igiena respiratorie, precum și practici pentru o alimentație sigură:

Astfel, îndemnul autorităților spune că trebuie să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun, sau cu soluții pe bază de alcool. De asemenea, atunci când tușim sau strănutăm gura și nasul trebuie acoperite cu pliul cotului sau cu o batistă de hârtie. Trebuie evitat contactul cu persoane care tușesc sau au febră și dacă simțiți unul dintre simptomele caracteristice virusului COVID-19 sau ați călătorit recent mergeți imediat la medic.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web