Dorohoi News Logo

Pacienții infectați cu coronavirus vor fi transferați de la Spitalul Județean Mavromati. Află ce se întâmplă cu spitalul

spitalul_mavromati

Începând de astăzi, pacienții testați pozitiv care sunt internați la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani vor fi transferați la Spitalul de Pneumoftiziologie, spital aprobat prin Ordinul ministrului nr. 555/2020 ca spital suport. 

Este vorba de un număr de 36 de botoșăneni care au o formă ușoară sau sunt asimptomatici. Aceasta este prima fază de transfer a pacienților confirmați pozitiv cu coronavirus, în vederea eliberării Spitalului Județean pentru a putea prelua urgențele și a rezolva cazurile non-Covid.

După completarea numărului de locuri disponibile de la Spitalul de Penumoftiziologie, se va proceda la ocuparea celui de-al doilea spital desemnat suport de către Ministerul Sănătății, respectiv Spitalul de Recuperare “Sf. Gheorghe”.

O dată cu eliberarea spațiilor în care erau internați pacienții la SJUMBT, aceasta va fi dezinfectată în așa fel încât să revină la utilitatea inițială.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web