Dorohoi News Logo

Simptome atipice în cazul infarctului suferit de către femei

infarct

Simptome atipice ale infarctului la femei. Simptomele care pot dezvălui un atac de cord sunt adesea trecute cu vederea de femei. Mai mult ca oricând, în această perioadă de epidemie, femeile trebuie să rămână fie atente la semnele de epuizare, lipsa respirației la efort și greață. Semnele care ar trebui să vă determine să sunați la 112.

„Simptomele mai atipice ale infarctului la femei contribuie la tratamentul prea târziu în timpul unui infarct”, afirmă profesorul Claire Mounier-Vehier, cardiolog și șef al Departamentului de Medicină Vasculară și Hipertensiune arterială la Heart Lung Institute Lille CHRU.

„Aceste semne de avertizare pot trece neobservate și pot reduce alerta, știind că femeile nu sunt suficient de conștiente că accidentul coronarian le poate afecta”. Cu toate acestea, nu uitați, atacurile de cord la femeile sub 50 de ani s-au triplat în ultimii cincisprezece ani, iar bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru unul din trei decese la femei, înainte de cancer (inclusiv cancer de sân).

Simptome atipice ale infarctului la femei:
greață
respirație scurta
epuizare la efort

Sunt cele 3 simptome care ar trebui să încurajeze femeile să apeleze la 112, în special în această perioadă epidemică. Deoarece stresul cauzat de această lungă perioadă de izolare poate avea repercusiuni asupra mușchiului cardiac.

Încurajarea femeilor să aibă grijă de inima și arterele lor este una dintre misiunile pe care Federația Franceză de Cardiologie și le-a stabilit pentru a îmbunătăți diagnosticul și gestionarea infarctului la femei. Într-un prim videoclip produs de Maïwenn, Federația a avertizat femeile tinere, amintindu-le că un atac de cord nu afectează doar bărbații, dar că poate afecta și femeile tinere.

În acest alt videoclip care arată confuzia actrițelor în timpul unui casting în fața incapacității lor de a mima simptomele unui atac de cord, Federația de Cardiologie insistă asupra celor trei semne atipice care ar trebui să alerteze toate femeile și să le împingă să consulte un medic cât mai curând posibil.

Un studiu recent a arătat că, în cazul unui atac de cord, femeile prezintă un risc real de a fi diagnosticate greșit în comparație cu bărbații din cauza absenței simptomelor considerate mai „caracteristice”, cum ar fi durerea în brațul stâng sau in piept.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web