Dorohoi News Logo

Trucuri naturale pentru tratarea bătăturilor

scapati-de-bataturi

Trucuri naturale de tratare a bataturilor. Bataturile pot apărea pe diferite părți ale piciorului. La început, ele provoacă doar disconfort, dar dacă nu sunt tratate, devin rapid dureroase. Iată câteva sfaturi naturale pentru a scăpa de ele!

Ceapa
Ceapa este un antiinflamator, un aliment vindecător care vă va permite să scăpați de bataturi. Pentru a face remediul, tăiați o ceapă în jumătate și frecați partea afectată cu ea. Înmuiați bine zona, apoi puneți-va șosete. Faceți acest lucru în fiecare seară înainte de a merge la culcare, până când dispar.

Flori de urzică
Florile de urzică sunt soluții excelente pentru a elimina bataturile. Pentru a face acest lucru, luați o mână de tulpini și flori de urzică și o lingură de apă (aproximativ 15 ml) și amestecați bine într-un blender. Când aveți un amestec cu consistența unei paste, il puteti folosi aplicandu-l pe bataturi. Acoperiți cu un țesut sau tifon și lăsați să acționeze cel puțin 3 ore.

Usturoiul
Usturoiul vă poate ajuta să tratați rapid și în mod natural bataturile. Pentru acest sfat, veți avea nevoie de un cățel de usturoi și o lingură de ulei de măsline (aproximativ 15 ml). Începeți prin a zdrobi catelul de usturoi cu ulei de măsline și aplicați amestecul direct pe batatura. Puneți o batistă, tifon sau bandaj și lăsați peste noapte. Dimineața, îndepărtați și clătiți. Faceți acest lucru în fiecare seară până vă vindecați.

Smochine
Smochina are proprietăți antiinflamatorii si poate vindeca cu adevărat bataturile. Tăiați smochina pe jumătate și luați doar pulpa pa care o veti aplica seara, înainte de culcare. Acoperiți cu un bandaj și puneți șosete. Lasă peste noapte și înmoaie picioarele în apă caldă dimineața. Apoi frecați cu piatră ponce și aplicați o crema hidratanta.

Roșii cherry
Bataturile pot fi vindecata folosind roșii cherry. Tăiați o rosie în jumătate și o puneți pe degetul de pe care se află batatura. Faceți un bandaj strâns, astfel încât să tina toată noaptea. A doua zi, veți vedea că batatura va ieși și vă va fi ușor să eliminați rădăcina cu ajutorul pensetei. Nu ezitați să repetați operațiunea dacă nu funcționează prima dată.

Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un remediu foarte eficient pentru bataturi. Pentru a face tratamentul natural, faceți o pastă groasă cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu (aproximativ 18 g) și o lingură de apă caldă (aproximativ 15 ml). Odată terminat, aplicați direct pe bataturi folosind mișcări circulare. Așteptați 30 de minute înainte de a îndepărta totul cu apă călduță. După aceea, folositi o piatră ponce și hidratati zona.

Rostopască
Împotriva bataturilor, o planta recomandată este si rostopasca. Când tăiați această plantă, iese un suc galben-portocaliu și acesta din urmă trebuie aplicat pe batatura în fiecare zi. Dacă reușiți să faceți acest lucru zilnic, veți vedea că după o săptămână, vei scapa si de bataturi, si de negi. Cu toate acestea, nu puneți acest suc pe pielea sănătoasă, deoarece o va ataca.

Musetel
Dacă doriți să tratați bataturile într-un mod natural, faceți o infuzie cu mușețel. Veți avea nevoie de 4 linguri de mușețel (aproximativ 60 ml) și 1 litru de apă clocotită. Turnați infuzia într-un bol și așteptați câteva minute înainte de a vă cufunda picioarele în ea. Această baie va înmuia bataturile și, astfel, puteți folosi piatra ponce. Finalizați tratamentul prin aplicarea unui produs hidratant.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web