Dorohoi News Logo

Remedii naturale care combat arsurile la stomac

beneficii

Remedii naturale pentru aciditatea gastrică. Aciditatea și arsurile la stomac sunt probleme digestive care afectează multe persoane. Pentru a le combate, este posibil să apelați la remedii naturale simple și eficiente pe care le veți vedea în acest articol.

Toți am suferit, cel puțin o dată în viață, de aciditate gastrică și arsuri la stomac mai mult sau mai puțin intense. Refluxul gastric sau „arsurile la stomac” apar atunci când sfincterul esofagian inferior, care separă stomacul de esofag, se deschide și lasă acidul stomacului să treacă direct în esofag.

Acest lucru poate provoca simptome obositoare, cum ar fi o senzație de arsură in stomacu și în partea inferioară a pieptului.

Principalele cauze se datorează alimentației deficitare, fumatului, consumului excesiv de cafea sau alcool. Aciditatea gastrică poate apărea și în timpul sarcinii, din cauza variațiilor hormonale. Alte cauze pot fi boli ale sistemului digestiv, cum ar fi gastrita, refluxul gastroesofagian, ulcerele sau herniile hiatale. Dacă tulburarea este temporară, este posibil să se apeleze la remedii naturale simple. În cazul în care problema persistă, este important să contactați un specialist.

Iată care sunt cele câteva remedii care pot ameliora aciditatea și arsurile la stomac.

Remedii naturale pentru aciditatea gastrică. Precauții
Printre remediile naturale deseori recomandate împotriva acidității și arsurilor la stomac, unele ar trebui utilizate cu precauție. De exemplu, bicarbonatul de sodiu, recomandat adesea ca antiacid, nu trebuie utilizat prea des, deoarece ar putea înrăutăți situația. Laptele este, de asemenea, recomandat pentru ameliorarea arsurilor la stomac, deoarece este un aliment alcalin. Dar laptele conține, de asemenea, substanțe care sunt adesea greu de digerat și pot irita pereții stomacului. Prin urmare, ușurarea poate fi doar de moment și situația s-ar putea agrava.

Fructele sunt adesea recomandate pentru a combate aciditatea gastrică, în special merele și bananele. Dar consumul lor după masă sau în faza acută a crizei, nu ar face decât să agraveze durerea, deoarece încetinesc digestia și provoacă un proces de fermentare a zaharurilor, de aici formarea gazului în stomac. Mâncați-le la micul dejun sau între mese.

Apa caldă: ajută la eliminarea gazelor și toxinelor
Apa este un remediu simplu și imediat pentru oprirea acidității gastrice. Este recomandabil să bei un pahar cu apă fierbinte. Pentru a fi eficient, trebuie să fie foarte calda. Prin urmare, este important să nu bei totul dintr-o dată, ci în înghițituri mici. Acest remediu este eficient în cazurile de aciditate, arsuri la stomac, reflux. De asemenea, poate ameliora crampele din timpul noaptii, anxietatea și tahicardia. Apa caldă este eficientă deoarece, prin dilatarea pereților stomacului, ajută la scăparea excesului de gaze, promovând astfel digestia.

Remedii naturale pentru aciditatea gastrică. Ghimbir: benefic pentru proprietățile sale antiacide
Un alt remediu eficient și benefic pentru stomac este ghimbirul. Ajută la ameliorarea durerii și la scăderea acidității stomacului. Ghimbirul conține, de fapt, proprietăți digestive, antiacide și antiinflamatorii. Prin urmare, este recomandat în caz de reflux gastro-esofagian, greață, vărsături și digestie deficitară. Ghimbirul poate inhiba și creșterea Helicobacter Pylori, o bacterie patogenă care provoacă gastrită și ulcere. Pentru un efect antiacid, puteți mesteca felii proaspete de ghimbir în timpul zilei sau puteți să-l folosiți pentru a condimenta mesele. Alternativ, puteți face un decoct cu rădăcina proaspătă sau uscată. Se fierbe o bucată mică de rădăcină proaspătă sau 2 g de rădăcină uscată în aproximativ 250 ml de apă. Ghimbirul este contraindicat în caz de intoleranță sau dacă luați medicamente pentru hipertensiune arterială. Femeile însărcinate ar trebui să-l folosească cu precauție.

Suc de aloe vera cu proprietăți antiinflamatorii și protectoare
Sucul de Aloe Vera este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru arsurile la stomac. Aloe vera este o plantă cu frunze cărnoase pline de un gel bogat, cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii și protectoare ale mucoasei stomacului și a întregului sistem digestiv, inclusiv a gâtului, esofagului, intestinului și colonului. Aceste substanțe protejează stomacul de acțiunea erozivă a sucurilor gastrice. Ia 1 lingură de 2-3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale. Consultați întotdeauna un medic, în special dacă luați orice medicament sau dacă suferiți de o altă patologie. În plus, trebuie evitată în timpul sarcinii și alăptării.

Mușețel: combate refluxul gastric și calmează tulburările stomacului
Printre cele mai utilizate remedii casnice pentru aciditatea gastrică, mușețelul este util pentru calmarea tensiunii nervoase și a anxietății, care sunt adesea unele dintre cauzele arsurilor la stomac si refluxului acid. Mușețelul ajută la calmarea stomacului supărat prin prezența flavonoidelor și a substanțelor terapeutice antiinflamatorii și protectoare ale mucoasei gastrice. Puteți bea mușețel în timpul zilei sau după fiecare masă.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web