Dorohoi News Logo

Câteva lucruri care ne învață cum să lucrăm mai bine și să nu simțim că muncim

oboseala

Intr-o societate profund consumerista, specialistii considera ca nu e important ce lucrezi, ci cum lucrezi. La scoala multi invatam ce ni se preda, altii, mai isteti, invata cum sa practice ce ni se preda. Cei din urma invata procesul de practica, adaptabilitatea si creativitatea, cei dintai doar invatatura sau informatia.

„Ca sa invatam cum sa lucram, e nevoie sa stim anumite legi umane. Nu cele de bun simt, care ni s-au tot bagat in cap, ci cele de functionalitate umana. Legile umane sunt in manualele sacre, in toate religiile si arata inalta posibilitate de comportament a omului. Astfel, vedem ca azi, in loc sa ne comportam cu Iubire intr-un Job, ajutandu-ne unii pe altii, invatand unii de la altii, noi urmam doar Interesul – ca asa e fashion, la moda si ca asa e in Business. Directia e la fel de buna, precum laptele nefiert la frigider. Joburile se deschid, sunt din ce in ce mai multe, pentru ca oamenii se inchid. Orice job are omul, daca o face doar in interes, il va plictisi, daca il face pentru o anume virtute interioara, atunci il va energiza constant”, explica psihologul Alexandru Plesea.

8 lucruri care ne invata cum sa lucram mai bine si, mai ales, sa ne simti bine facand-o

Nu gandi despre o sarcina de munca (ca e grea sau usoara), ci doar cauta sa mergi mai mult in profunzimea ei – sa o faci cat de bine poti.

Creeaza un ritual de incepere si de terminare a zilei de lucru. Ex: cuvinte sacre, rugaciune, cantare, privitul soarelui, imbratisare, recunostinta pentru cineva etc.

Opreste mintea care pleaca in alta parte, tine atentia doar pe ce ai in fata ta, orice lucrezi. Planurile le faci dupa munca sau pentru realizare seara inainte sa inchizi ochii.

Simte-te pe tine in tine, cand lucrezi. Prin asta vei transforma fiecare mandrie personala sau vanitate in demnitate si smerenie.

Orice muncesti, invata prin munca disciplina, cu suferinta ei cu tot.

Ce muncesti nu este cine esti (toata stiinta actuala zice pe dos, treaba lor)

Nu trebuie sa iubesti ce muncesti, trebuie sa stii ca o faci in timp ce o faci. Daca iti vezi mintea gandind, emotia lucrand sau mainile facand, atunci vezi realitatea muncii tale, aici incepe drumul spre virtute.

Prin munca ai sansa sa cresti ca om, enorm. Doar daca vrei directia asta. Orice muncesti are sens, doar daca inveti ceva din ea. Cu cat inveti acum, cu atat vei invata in viitor.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web