Dorohoi News Logo

Cum prevenim reumatismul

reumatism

Interactiunea senzitiva dintre oase, articulatii si muschi ne mentin pozitia verticala si echilibrul in miscare. Insa, durerile reumatice si umflaturile articulatiilor distrug aceasta interactiune, determinand aparitia entorselor nefiresti, care, ulterior, sunt insotite de dureri fara alinare si de un stres continuu in jurul articulatiilor.

Este extrem de important pentru o persoana, care sufera de reumatism, sa inceapa un tratament preventiv prin exercitii pentru picioare si purtand incaltaminte pentru corectarea mersului inca de la varste fragede. Semnele de baza ale reumatismului tin mai ales de articulatii, acestea fiind umflate, infierbantate, plapande si dureroase. Pe masura ce boala avanseaza sunt afectate si alte articulatii ale corpului. Piciorul, mai ales prin articulatia principala care se leaga de degetul mare, este cel mai afectat din momentul in care reumatismul se instaleaza in corp. Apoi, trebuie identificate afectiunile picioarelor, pentru a se face tot ceea ce este posibil din punct de vedere medical in vederea protejarii si mentinerii structurii si functionalitatii piciorului.

Majoritatea bolilor reumatice conduc, asadar, la o afectiune a picioarelor. Iata cateva sfaturi folositoare pentru sanatatea picioarelor: - purtati pantofi de buna calitate; - frictionati picioarele cu o lotiune hranitoare; - schimbati-va sosetele, de preferat in fiecare zi, si cumparati-va sosete numai din lana si bumbac; - este indicat sa va spalati timp de 5 minute cu apa calduta; - unghiile trebuie taiate cat mai scurt, tinandu-se seama de forma acestora; - curatati calcaiele riguros cu ajutorul unei pile pentru picioare, insa aveti grija sa nu afectati pielea.

Sugestii: in momentul in care va schimbati garderoba picioarelor (pantofi, sosete, dresuri) este important sa asigurati un spatiu adecvat degetelor, pantoful trebuie sa fie cu 1 cm mai larg decat piciorul, pantofii care se leaga sunt recomandati, deoarece fixeaza cel mai bine piciorul in pantof; pantoful trebuie sa cuprinda piciorul la scobitura gleznei; talpa trebuie sa fie amortizor sau absorbant de soc; pantoful trebuie sa fie confortabil in jurul calcaiului; evitati materialele sintetice. Foarte important de retinut este ca trebuie sa aveti pantofi pentru la serviciu, altii pentru acasa si altii pentru timpul liber.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web