Dorohoi News Logo

Probleme de sănătate din cauza cărora te îngrași

risc-ingrasare

Atunci când numărul kilogramelor afișate de cântar pare să nu scadă deși ții regim și faci și sport, este momentul să te întrebi care este cauza.

Te întrebi dacă ai probleme cu glanda tiroidă, deoarece aceasta afectează și metabolismul, însă există și alte afecțiuni din cauza cărora te poți îngrășa.

Citește în continuare 5 probleme de sănătate care te împiedică să slăbești:

Probleme cu somnul
Suferi de insomnie sau apnee în somn? Lipsa somnului poate duce la îngrășare și asta deoarece influențează hormonii. Dacă nu dormi suficient, va exista o senzație de foame, iar acest lucru te face să mănânci prea mult. Totodată, dacă somnul nu este suficient, există mai multe șanse să preferi alimentele nesănătoase, acele plăceri culinare pe care ar trebui să le eviți. În plus, ești mult mai obosită și din această cauză caloriile nu pot fi consumate la fel de ușor.

Depresie
Persoanele care suferă de depresie se îngrașă mai ușor din diferite motive. În primul rând acestea pot mânca excesiv pe fond emoțional, dar există totodată riscul îngrășării de la pastilele antidepresive și din cauza lipsei mișcării. Este bine să știi că nu doar antidepresivele pot cauza îngrășarea, ci și insulina și contraceptivele.

Dureri
Orice afecțiune care provoacă dureri cronice, artrita, fibromialgia și sciatica poate avea efecte neplăcute asupra taliei tale. Persoanele care au mereu dureri nu sunt foarte active sau nu dorm foarte bine. În plus, pastilele pentru dureri pot contribui și ele la creșterea în greutate.

Sindromul Cushing
Este rar întâlnit, însă această problemă endocrinologică, ce este cauzată de excesul de cortizon poate cauza o îngrășare bruscă. Totodată poate schimba modul în care greutatea este împărțită. Fața devine foarte rotundă, iar burta se mărește. În acest caz este nevoie de un tratament adecvat în urma unui consult.

Menopauza
Este mai mult o etapă a vieții decât o afecțiune, însă îngrășarea în timpul menopauzei este foarte comună. De vină sunt hormonii, care influențează întregul organism și încetinesc metabolismul pe măsură ce îmbătrânești.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web