Dorohoi News Logo

Trucuri care te ajută să arăti mai tânără

tructuri

Tenul indica felul nostru de a trai, este rezultatul modului nostru de viata, sanatos sau mai putin sanatos si exprima cel mai bine anii pe care ii avem. Bineinteles ca si la acest capitol putem sa ajutam natura.

Cu cat incepem mai devreme sa avem grija de tenul nostru, cu atat mai greu se vor instala semnele varstei si cu atat mai frumos va arata pe masura ce inaintam in varsta. Dintotdeauna, femeile au fost cautarea produselor perfecte pentru tenul lor, fara ca alegerile facute sa fie mereu cele mai bune. Unele produse contin ingrediente sintetice, care ne usuca pielea si astfel ridurile isi fac aparitia mai devreme decat este cazul. Pentru o piele tanara si ferma, va recomand o masca pe care o foloseau si bunicile noastre, masca pe baza de albus de ou.

Albusul de ou folosit in mastile de fata deoarece este bogat in colagen, vitamina A si proteine, albusul de ou este recomandat in tratarea rozaceei, a porilor largiti, in cazurile de acnee, arsuri si eruptii cutanate. Are abilitatea de a reduce liniile fine, de a reduce inflamatiile, de a lumina un ten obosit si de a mentine pielea elastica.

Lamaia contine o multime de nutrienti benefici pentru piele, precum calciul, magneziu si potasiu. Acesti nutrienti sunt necesari pentru sanatatea parului si a unghiilor. Sucul de lamaie regleaza secretia de sebum.

Uleiul de cocos este bogat in compusi antibacteriali, antifungici si anti-inflamatori. De aceea, este perfect pentru a trata eczemele, pielea uscata si multe altele. Este ideal pentru a hidrata si repara pielea si bariera de protectie a acesteia.

Musetelul este tratamentul clasic impotriva rosetii pielii, a pielii uscate si a pruritului. Aceasta planta imbunatateste textura si elasticitatea pielii. Este antimicrobial, anti-inflamator, antioxidant si are proprietati de vindecare si refacere a pielii.

Masca cu albus de ou: Aceasta masca iti face tenul luminos, reduce roseata si imbunatateste aspectul general al pielii. Specialistii in cosmetica recomanda, ca de fiecare data sa aplicam alta masca, proaspat facuta, tocmai ca ingredientele sa fie proaspete. 

Se testeaza mai intai masca pe dosul palmei, pentru ca acidul din sucul de lamaie poate sa va irite pielea, mai ales daca aveti un ten sensibil.

Ingrediente: 1/2 lingurita de ulei de nuca de cocos; un albus de ou; 1/2 lingurita suc de lamaie; 1 ceasca de ceai de musetel racit.

Preparare: Bateti spuma albusul, Adaugati sucul de lamaie si uleiul de nuca de cocos, Spalati-va fata cu un sapun bland si cu apa. Apoi dupa ce clatiti fata cu apa, tapotati-o cu un prosop de hartie si aplicati masca folosind degetele. Masati mixtura folosind miscari circulare. Lasati masca sa actioneze 10-15 minute, apoi clatiti fata cu ceai racit de musetel. Repetati masca la fiecare 2 saptamani, pentru rezultate optime.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web