Una dintre cele mai neplăcute senzaţii pe care o poate resimţi o persoană este cea de balonare. Abdomenul se umflă, iar uneori poate apărea o durere difuză, din cauza acumulării de gaze în stomac. Poţi scăpa de această neplăcere cu ajutorul leacurilor din natură.
Muşeţelul
O plantă medicinală foarte apreciată, muşeţelul, are proprietăţi calmante şi antiinflamatoare, ceea ce îl face un leac de nădejde în terapia antibalonare, dar şi în tratarea acidităţii gastrice, potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Stanford, din California. Îl poţi prepara sub formă de ceai neîndulcit. Peste o linguriţă de plantă uscată, torni o cană de apă clocotită şi o laşi la infuzat aproximativ 10 minute. Se consumă câte o cană de două ori pe zi.
Pulberea de salvie
Romanii considerau salvia o plantă sacră, cu nenumărate proprietăţi tămăduitoare. Printre efectele ei benefice asupra sănătăţii se numără şi reducerea gazelor stomacale. Cu un sfert de oră înainte de masă, dizolvi o lingură de pulbere într-o jumătate de cană cu apă şi iei remediul. Pulberea de salvie se găseşte la magazinele cu produse naturiste. Leacul nu este recomandat femeilor însărcinate şi nici celor care alăptează.
Cărbunele medicinal
Apariţia gazelor la stomac poate fi prevenită cu ajutorul cărbunelui medicinal. Ai nevoie de 1-2 linguriţe de pulbere de cărbune, dizolvată în puţină apă. Remediul se administrează cu 30 de minute înainte de prânz şi de cină.
Seminţele de fenicul
Feniculul este folosit drept remediu natural în tratarea problemelor digestive încă de pe vremea dacilor. În caz de balonare, este indicată infuzia obţinută din seminţele plantei. Peste o lingură de seminţe, torni o cană de apă fierbinte şi laşi la infuzat 10 minute. Bei cu un sfert de oră înainte de mesele principale, timp de 14 zile.
Menta
Cunoscută în popor şi ca izmă, menta se află în topul plantelor care fac adevărate minuni în caz de balonare. Se administrează sub formă de ceai. Pui la fiert 250 de ml de apă, iar când dă în clocot, adaugi 2 linguriţe de frunze de mentă uscate şi opreşti aragazul. Laşi să se răcească. Două căni pe zi sunt suficiente, cură pe care trebuie să o urmezi până la remedierea problemei.
Seminţele de mărar, de ajutor
Un leac eficient împootriva gazelor la stomac sunt şi seminţele de mărar. Peste 2 linguriţe de seminţe torni 200 de ml de apă fierbinte. Laşi 10 minute la infuzat. Bei câte o jumătate de cană, de patru ori pe zi, până când scapi de problemă.