Dorohoi News Logo

Scorțișoara are beneficii incredibile pentru sănătate

scortisoara

Este un condiment aprecial si un aliat in lupta cu kg in plus. Se potriveste de minune cu mierea de albine, un antibiotic natural. Exista doua tipuri de scortisoara:

Scortisoara de India (Cinnamonum tamala sau Cinnamonum zeylanicum) sau ceylon
Scortisoara de China (Cinnamonum cassia) sau cassia

Ambele tipuri de scortisoara au aceleasi efecte terapeutice. Scortisoara de China e mai greu tolerata de tubul digestiv, dar e un antibiotic si antifungic mai puternic. Efectele scortisoarei de India sunt mai tolerate de organism. Actioneaza puternic asupra sistemului nervos central si a psihicului. Separat, mierea si scortisoara au proprietati uimitoare. Ambele ingrediente contin: vitamine, substante minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanti. Scortisoara reduce grasimea corporala.

Este indicata diabeticilor care trebuie sa consume 500 mg de scortisoara dizolvata in apa, timp de 12 saptamani. 3 grame de scortisoara pe zi imbunatatesc functiile insulinei. In plus, scortisoara scade apetitul si nevoia de dulce.

Mirosul de scortisoara, vanilie, coaja de portocala si cafea inlatura nevoia de a rontai ceva. Scortisoara in ceai sau cafea diminueaza pofta de mancare. A.N.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web