Dorohoi News Logo

Soluții pentru refacerea părului decolorat

par blond

Pentru inceput trebuie sa te asiguri ca nu mai exista riscul ca parul sa fie in continuare degradat, dupa decolorare. In acest moment ai parul deteriorat si uscat, asa ca trebuie sa tii cont ca este foarte vulnerabil la orice substanta chimica si mai ales la caldura. Parul tau nu mai are uleiurile naturale din componenta firelor si pierde permanent hidratarea, asa ca trebuie sa-l fortifici adaugand hidratare cu ajutorul produselor care inchid cuticulele si redau un aspect sanatos podoabei capilare. Trebui sa respecti urmatoarele reguli pentru a te asigura ca vei avea din nou un par bogat si matasos:

1. Evita sampoanele agresive cel putin o saptamana sau foloseste numai balsamul. Nu te ingrijora, nu trebuie sa nu te speli pe cap, insa este esential sa alegi cu atentie ce produs folosesti. In loc de samponul tau obisnuit selecteaza o formula fara sulfati, care va curata parul fara sa-l agreseze. Evita orice sampon care contine sodium laureth sulfate sau sodium lauryl sulfate. Daca ai incercat samponul timp de doua zile, dar ti se pare ca firele au tendinta sa se rupa te poti limita numai la balsam pentru a preveni deteriorarea progresiva a parului.

2. Uita de placa de indreptat si de foehn. Uscatul parului cu foehn-ul, indreptatul sau folosirea oricaror ustensile pentru a-l ondula sunt total interzise dupa decolorare. Daca aplici caldura la suprafata parului vei accentua deteriorarea deja existenta, asa ca renunta la toate aceste ustensile pentru o vreme. Strategia ta de actiune trebuie sa puna accentul pe refacerea parului si pe stoparea deteriorarii continue, care poate scurta parul si te va face sa pierzi lungimea suvitelor care iti incadreaza frumos trasaturile. Nu te gandi ca este suficient sa aplici sprayuri sau alte produse speciale pentru a proteja parul de caldura pentru ca uscatul cu foehn-ul sau ondularea vor elimina in continuare hidratarea din par. Abordeaza un stil natural in perioada de refacere si vei vedea ca va fi mult mai simplu sa ai din nou un par frumos, plin de volum.

3. Fa-ti provizii de balsamuri si uleiuri eficiente. Principalele remedii pentru parul degradat in urma decolorarii vor fi balsamurile intens hidratante si uleiurile. Balsamurile trebuie sa devina cel mai bun prieten al tau in aceasta perioada, chiar daca in restul timpul ai impresia ca incarca parul. Sunt un tratament foarte eficient si nu ar trebui sa lasi sa treaca nici macar o zi fara sa aplici un balsam nutritiv. Parul decolorat va fi „insetat” dupa hidratare, iar ingredientele-cheie din balsamuri vor satisface aceasta cerinta. Nu te gandi numai la balsamul obisnuit, ci cumpara si un balsam fara clatire pe care il vei aplica in timpul zilei de 2-3 ori pentru a preveni uscarea parului. Acest produs este important mai ales in sezonul rece sau in zilele toride de vara. De asemenea, cumpara ulei de cocos si de jojoba pentru ca le poti combina pentru a realiza un tratament util timp de 2-3 ore.

4. Nu uita de mastile de noapte. Mastile de noapte sunt asemanatoare cu balsamurile, dar contin ingrediente cu molecule de dimensiuni mult mai mici, care patrund eficient in profunzimea firelor de par. Aplica-le cel putin de 4 ori pe saptamana pentru a reface parul si a-i reda stralucirea. sursa: eva.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web