Dorohoi News Logo

Sirop pentru răceală și gripă cu flori de tei

Sirop flori de tei

Florile de tei sunt bogate in antioxidanti, care ajuta organismul sa scape de actiunea nociva a radicalilor liberi, responsabili de stresul oxidativ celular, printre care se numara flavonoidele (precum quercetina, kaempferol si procyanidin) si taninurile. De asemena, teiul contine si uleiuri esentiale, precum eugenol, limonene si citral.

Trebuie mentionat ca aceste substante fac din florile de tei un ingredient foarte cautat si in industria cosmetica, fiind folosite la fabricarea diverselor creme si masti de fata. Ceaiul de tei nu are un continut semnificativ de vitamine si de nutrienti, insa nici nu contine cafeina. Ceaiul de tei contine un mucilagiu care poate ajuta la reducerea inflamatiei din gat si din gura. De asemenea, consumul de ceai de tei poate favoriza transpiratia.

Ceaiul de tei poate fi folosit pentru calmarea tulburarilor stomacale, deoarece contine agenti carminativi (care calmeaza durerile abdominale si favorizeaza evacuarea gazelor intestinale), care au un puternic efect antispasmodic6. Acestia pot ajuta la ameliorarea indigestiei, a crampelor si flatulentei excesive.

Ingrediente: cate 1 pumn de flori uscate de tei, soc si cretusca, 1 l de apa, 1 kg de zahar brun, 25 g de acid citric.

Mod de preparare: Dati intr-un clocot apa si zaharul, apoi luati-le de pe foc. Dupa ce ati asteptat sa se raceasca putin, adaugati si acidul citric. Puneti florile in lichidul caldut, acoperiti vasul si lasati-l la infuzat 48 de ore. La sfarsit, strecurati siropul si turnati-l in sticle mici. Cele trei flori ajuta la scaderea febrei, au actiune sudorifica si antiinflamatoare, fiind asadar foarte indicate pentru tratarea racelilor si a gripelor. Siropul se bea diluat cu apa, insa la fel de bine poate fi intrebuintat ca indulcitor al ceaiurilor de plante.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web