Dorohoi News Logo

Ce putem trata cu drojdia de bere

drojdie-bere

Cine ar fi crezut ca drojdia de bere pe care o foloseste bunica la cozonaci este un remediu natural de neegalat in cazul mai multor afectiuni? Ea are efecte benefice atat in reglarea colesterolului, cat si in combaterea obezitatii ori a psoriazisului.
 
Drojdia de bere este considerata un adevarat medicament pentru ca acopera carentele de vitamine D, E si cele din complexul B, de potasiu, fier, calciu, magneziu si fosfor, minerale care sunt esentiale in mentinerea sanatatii. Mai contine substante active, adica zaharuri, gluten si peptide, saruri minerale ori protide cu aminoacizi.

Aliat pentru inima
Daca suferi de boli de inima, consumul periodic de drojdie de bere iti poate fi de mare ajutor. Poti lua zilnic 3 lingurite de drojdie de bere uscata, pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara, timp de 21 de zile. Astfel va scadea nivelul colesterolului „rau“ , unul din factorii implicati in aparitia bolilor de inima. Cura cu drojdie ajuta si la combaterea hipertensiunii arteriale ori la reglarea tulburarilor de coagulare a sangelui. in cazul in care suferi de anemie si de probleme de asimilare a magneziului ori a calciului, poti urma o cura de 21 de zile cu 3 linguri de drojdie de bere pe zi, inaintea meselor principale.

Stimuleaza imunitatea
Daca esti racit ori suferi de vreo boala infectioasa, te poti baza pe mineralele si vitaminele din drojdia de bere, care contribuie la intarirea imunitatii si la scurtarea convalescentei. Tratamentul se tine pe o perioada de 3 saptamani, cu cate 3 lingurite de drojdie luate zilnic. Un tratament similar poate contribui la tinerea sub control a hepatitelor virale A, B si C.

De ajutor imporiva obezitatii
Pentru multi dintre noi este foarte dificil sa dam jos chiar si cateva kilograme. Drojdia de bere iti poate fi de folos daca vrei sa scazi in greutate, urmand o cura, astfel: cate 3 lingurite pe zi, luate pe stomacul gol timp de 20 de zile pe luna, pe perioada a 3 luni. Cromul din continutul drojdiei scade pofta de mancare si nevoia de a consuma ceva dulce. Din acest motiv, este indicata si persoanelor care sufera de diabet. Cura cu drojdie de bere amelioreaza si neplacerile cauzate de gastrita, ulcer, constipatie si infectii intestinale.

Trateaza psorizisul si acneea
Aceeasi cura cu 3 lingurite de drojdie de bere pe zi poate fi de ajutor si in cazul in care suferi de psoriazis. Efectele benefice ale tratamentului se pot vedea mai rapid la nivelul pielii, daca maresti doza la 4 lingurite pe zi, pentru 21 de zile. Curele de o luna de zile, cu pauze de o saptamana, sunt foarte eficace in caz de acnee. Pentru tratament extern, poti face o masca din 2 lingurite de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de miere lichida. Omogenizezi si aplici pe fata lasand sa actioneze jumatate de ora, dupa care speli cu apa calduta.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web