Dorohoi News Logo

Alimentul care scade tensiunea, alungă durerile de cap și oboseala

otet-de-cidru-de-mer

Otetul de mere este un produs natural, bogat în vitamine si minerale, care hraneste corpul si, în acelasi timp, ajuta la eliminarea excesului de kilograme, fiind excelent în curele de slabire. Otetul de mere este un remediu natural pentru multe probleme de sanatate, fiind deosebit de apreciat de cunoscatori.

Persoanele care doresc sa slabeasca pot sa foloseasca otet de mere la masa. Sunt femei care au reusit sa slabeasca trei-cinci kilograme în doua saptamani, dupa o cura cu otet de mere. Pentru aceasta se bea în fiecare zi, în timpul sau înainte de mesele mai importante, o lingura de otet de mere diluata într-un paharel de apa. Cura cu otet de mere este eficienta si în ameliorarea altor probleme de sanatate, cum ar fi obezitatea asociata cu tulburari cardiovasculare, tensiunea arteriala, durerile de cap, anemiile si oboseala cronica.

Pentru înlaturarea oboselii cronice, se administreaza în amestec cu miere cate doua lingurite înainte de culcare. Pentru tratarea durerilor de gat se recomanda gargara cu solutie obtinuta dintr-o lingurita de otet la un paharel de apa, la intervale de o ora. Otetul de mere este recomandat si pentru atenuarea petelor aparute pe piele la persoanele varstnice. Calmeaza si iritatiile produse de întepaturile de insecte (tantari, purici sau albine), precum si durerile provocate de arsurile usoare. În acest din urma caz, se tamponeaza zona cu otet pentru calmarea durerilor si prevenirea infectiei microbiene.

Cura de otet este recomandata în intoxicatii alimentare, nevralgii faciale, arterite ale articulatiilor mici de la maini si picioare, în ateroscleroza, scleroza tesuturilor si vaselor de sange, nevroze, în combaterea insomniilor, anchiloza încheieturilor, în relaxarea si calmarea sistemului nervos, varice, dureri musculare si articulare. Otetul de mere retine din fructe diferite elemente nutritive ca fosforul, clorul, sodiul, magneziul, calciul, sulful, fierul, potasiul etc., fiind din acest motiv un aliment cu deosebite calitati nutritive. Înlocuiti otetul alimentar obisnuit cu cel de mere si veti vedea în scurt timp avantajele.

Otetul de mere poate fi cumparat din comert, însa nu este atat de bun precum cel preparat în casa. Iata reteta. Se spala merele si se dau pe razatoare fara sa fie decojite. Terciul obtinut se introduce într-un vas de sticla si se adauga apa calda, care a fost în prealabil fiarta. Se foloseste un litru de terci la un litru de apa. Pentru fiecare litru de amestec obtinut se adauga 100 g de zahar sau miere, 10 g de drojdie de bere si 20 g de paine neagra uscata.

Vasul neacoperit de pastreaza într-o camera întunecoasa, uscata, la temperatura de 20 de grade Celsius, timp de zece zile. Compozitia se amesteca de trei ori pe zi cu o lingura de lemn, dupa care se strecoara printr-o panza de tifon. La fiecare litru de suc obtinut se adauga apoi 50-100 g de zahar, se amesteca bine pana se dizolva zaharul si se astupa vasul cu o bucata de tifon, pentru ca lichidul sa poata sa fermenteze în continuare. El se limpezeste dupa una-doua luni si atunci otetul este gata. Se toarna în sticle si se pastreaza, închis etans, la racoare, în camara sau, cel mai bine, în pivnita.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web