Dorohoi News Logo

Inflamația cronică, cauza tuturor bolilor: cum o reducem

depresie-inflamatie

Unele inflamatii sunt evidente altele nu, unele produc simptome specifice (senzatie de caldura, inrosirea zonei, umflarea acesteia si durere locala), altele nu.

Faptul ca nu apare niciun simptom nu inseamna ca inflamatia nu exista intr-o anumita zona a organismului, mai ales daca este cazul unei persoane care are o suferinta, o afectiune (ex. obezitatea) sau o boala care deja s-a instalat. Daca o inflamatie este vizibila si este si dureroasa acest lucru arata ca sistemul imunitar functioneaza si lupta sa combata infectia si sa refaca tesutul deteriorat.
 
Inflamatia este o reactie naturala a sistemului imunitar la infectii, toxine, alergeni, iritatii, factori de stres si boli. Cu alte cuvinte, sistemul imunitar produce o inflamatie pentru a tine sub control un astfel de factor cauzator. Daca acest echilibru este distrus atunci se ajunge la complicatii, la imbolnavirea organismului. Inflamatiile au fost asociate cu foarte multe boli grave, cum sunt cele cardiace, diabetul, boala Alzheimer, obezitatea.

Specialistii canadieni in domeniul medical au facut cercetari in legatura cu depresia si au ajuns la concluzia ca inflamatia excesiva poate avea efecte secundare de: insomnie, scaderea poftei de mancare, starea de proasta dispozitie. Potrivit lor, toate acestea sunt simptome clare ale depresiei. Pentru a trata depresia trebuie depistata si redusa inflamatia. Rezultatele studiilor lor au aratat ca este vorba despre o inflamatie la creier care provoaca depresia. Cu cat inflamatia este mai mare cu atat starile depresive sunt mai intense. Cercetatorii considera ca prin reducerea inflamatiei creierului se pot atenua si simptomele depresiei.

Este important sa se faca o serie de analize medicale pentru determinarea cauzelor care au produs inflamatiile si pentru a urma un tratament corespunzator. De asemenea trebuie sa se schimbe stilul de viata: sa se faca sport, sa se reduca consumul de grasimi si alimente ce predispun la inflamatii, sa se introduca in dieta suplimente naturale care au efect de reducere a inflamatiilor: ceai verde, cacao, turmeric, ghimbir, quercitina, capsaicina, bromelina, enzime si probiotice.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web