Dorohoi News Logo

Combinația care reduce tartrul și albește dinții

curatarea-tartrului

Tartrul, acele depozite dure si inestetice de pe dintii tai poate fi mult diminuat printr-un procedeu simplu si cu ingrediente la indemana tuturor. Exista doua tipuri de tartru: supragingival si subgingival. 

Primul este alb-galbui, cu consistenta redusa la inceput, dar poate ajunge la un maroniu-negru atunci cand se impregneaza cu coloranti alimentari sau nicotina in cazul fumatorilor. Tartrul subgingival este de culoare inchisa si de duritate mai mare, dens si este situat sub marginea gingivala. Un periaj zilnic corespunzator si folosirea atei dentare indeparteaza placa bacteriana. Ata dentara trebuie folosita complementar in procesul igienei orale, o data pe zi.

Daca vrei sa scapi de tartru si totodata sa imbunatatesti nuanta dintilor tai nu ai nevoie de tratamente scumpe. Poti gasi chiar la tine in casa ingredientele necesare pentru a obtine ceea ce-ti doresti. Pentru a prepara solutia care sa reduca tartrul si sa-ti albeasca dintii, ai nevoie de: bicarbonat, apa oxigenata, sare si apa. Incepeti prin dizolvarea unei linguri de bicarbonat de sodiu si a unei jumatate de lingurita de sare intr-un recipient mic cu apa. Umeziti periuta de dinti in acest amestec si periati dintii ca de obicei, apoi scuipati. Periati dintii aproximativ cinci minute. Se amesteca ulterior peroxid de hidrogen cu putina apa calda, apoi se clateste gura timp de un minut, scuipati si clatiti cu apa rece. Cu ajutorul unei scobitori dentare, indepartati tartrul galben de pe dinti. Atentie, sa nu lezati gingiile. In cele din urma, clatiti gura. Repetati tratamentul la fiecare doua zile.

Sfaturi de igiena orala suplimentare: periaza dintii in mod regulat, folosind o perie moale si miscari verticale; asigurati-va ca va curatati, de asemenea, spatiul dintre gingii si dinti; foloseste ata dentara in mod regulat; alimentele picante pot stimula producerea de saliva, care curata in mod natural tartrul; inainte de a va culca, seara, frecati dintii coaja de portocala - reduce numarul bacteriilor orale. Nu clatiti dupa aceea.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web