Dorohoi News Logo

Cauza mai puțin știută a creșterii în greutate

crestere in greutate

Mananci sanatos si faci sport dar te îngrasi? De vina ar putea fi o alergie alimentara. Potrivit doctorului OZ este posibil sa te îngrasi si 10 kilograme într-un an daca ai o alergie nedepistata. Se estimeaza ca 50% din populatie este alergica la un anumit aliment, fara sa o stie.

Alergia alimentara este o reactie a sistemului imunitar care apare dupa ce ati consumat anumite alimente. Chiar si o cantitate mica de alimente care provoaca alergii poate provoca simptome precum probleme digestive, urticarie sau cai respiratorii umflate. În unele cazuri, o alergie alimentara poate fi severa, cauzand simptome grave sau o reactie care ameninta viata, numita anafilaxie. Nu exista nici un tratament pentru alergia alimentara; Totusi, unii copii pot depasi alergia alimentara în timp. O alergie alimentara este deseori confuza pentru o reactie comuna cunoscuta sub numele de intoleranta alimentara, care este o conditie mai putin grava care nu implica sistemul imunitar.

Cand te gandesti la o alergie alimentara, îti vin în minte cele care se manifesta violent, cu dificultati de respiratie sau cel putin o urticarie. Ei bine, exista si alergii tacute, care se manifesta abia la cateva ore sau chiar cateva zile dupa ce ai consumat alimentul respectiv, astfel ca nici nu îti dai seama de ce suferi.

„Daca aveti alergie la anumite alimente, acestea provoaca înmultirea bacteriilor periculoase în sistemul digestiv. Acestea produc toxine care provoaca inflamatii la nivelul intestinelor care nu mai functioneaza corect”, explica dr. Oz. Cu o digestie defectuoasa poti sa te îngrasi sau sa ai simptome neplacute precum diaree sau constipatie, balonare, flatulenta. Atunci cand intestinal nu este activ materiile toxice sunt mult mai predispuse sa fie absorbite prin peretele intestinului si în circuitul sanguin din care ele vor fi apoi depozitate în tesuturi. Daca un sistem de eliminare este inactiv, în corp vor fi retinute mult mai multe resturi. Acest lucru duce la aparitia mai multor boli. Sursa: stiridinsanatate.com

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web