Dorohoi News Logo

6 plante medicinale pentru un ficat sanatos

rostopasca

Romania ocupa primul loc din Europa ca numar de persoane infectate cu hepatita de tip C si locul 4 in ceea ce priveste rata mortalitatii provocate de bolile hepatice cronice.
Principalii factori de risc care duc la contactarea virusului hepatitei C sunt transfuziile, interventiile chirurgicale, tratamentele stomatologice, seringile nesterile, manichiura si pedichiura efectuate cu ustensile nesterile, contactul sexual neptrotejat, tatuajele sau piercingurile.

„Ficatul nostru se lupta in fiecare zi cu metabolizarea lipidelor in exces, cu diverse E-uri alimentare, cu multiplele feluri de chimicale ascunse in semipreparate sau chiar in alimente proaspete, dar supertratate. Pe langa acestea, consumul de alcool afecteaza ficatul, iar infectiile cu virusurile B si C , reprezinta principala cauza a hepatopatiilor cronice, care in timp duc la cancerul hepatic. Desi ficatul are o mare capacitate de regenerare, persistenta agresiunilor determina instalarea suferintelor hepatice cronice”
, a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenta in apifitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital

Plante medicinale pentru un ficat sanatos
Anghinarea are rol regenerant pentru celulele hepatice si intareste functia antitoxica a ficatului, creste apetitul si ajuta la eliminarea sarurilor si pigmentilor biliari, normalizand culoare pielii.

Rostopasca are efect hepatoprotector, de normalizare a valorilor bilirubinei si colesterolului, spasmolitic, antiviral, antiinflamator si citostatic.

Papadia, prin compozitia sa chimica actioneaza ca tonic amar, drenor hepato-biliar, decongestionant, depurativ, antiinflamator, antioxidant, avand un important efect diuretic. Astfel, este indicata in starile congestive hepatice, hepatite, insuficienta hepatica, hipercolesterolemie, icter, litiaza biliara. (DorohoiNews.ro)

 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web