Dorohoi News Logo

Semnele care arata că rinichii tăi ar putea fi bolnavi și trebuie să mergi la medic

rinichi

Organe-pereche, cu rol esential in curatarea sangelui, rinichii au si rolul de a elimina substantele reziduale din corp. Din diverse motive, rinichii pot suferi disfunctionalitati.

Statistic, 10% dintre oameni sufera de o boala renala fara sa stie ca o are, reactia fiind atribuita semnelor confuze cu care se instaleaza boala de rinichi in organism. Iata care sunt cele mai frecvente simptome care anunta imbolnavirea rinichilor!

Oboseala persistenta si lipsa energiei. in multe cazuri, oboseala si scaderea nivelului de energie, la care se adauga si probleme de concentrare pot fi semne care tradeaza o disfunctionalitate renala.

Tulburari de somn. Cand activitatea de filtrare a rinichilor este incetinita, toxinele raman mai mult timp in sange, in loc sa fie eliminate prin urina. Acest efect duce la aparitia tulburarilor de somn. in urma studiilor de specialitate, s-a demonstrat ca pacientii care sufera de apnee de somn sunt la risc sa dezvolte afectiuni renale.

Piele uscata si prurit. Rinichii sanatosi sunt responsabili pentru intretinerea sanatatii in organism, cum ar fi mentinerea la nivel optim a structurii osoase si a cantitatii de minerale in sange. Cand sunt in corp probleme cu echilibrul mineral sau deficite la nivel osos, pot aparea simptome, precum piele uscata, prurit, eruptii cutanate.

Nevoie urgenta de a urina. Daca se intampla acest neajuns mai ales in timpul noptii, ia in calcul si un consult urologic. Senzatia imperioasa de a urina poate trada o infectie renala sau marirea prostatei, la barbati.

Sange in urina. Cand activitatea de filtrare a rinichilor intampina dificultati, exista riscul de pierdere de sange prin urina. Pe de alta parte, sangele in urina poate fi un indicator pentru aparitia tumorilor, pietrelor la rinichi sau infectiilor.

Retentia de apa la nivelul picioarelor, mainilor si fetei. Cand rinichii nu functioneaza la nivel optim, creste riscul de umflare a picioarelor, mainilor si fetei, respectiv de acumulare a unui exces de fluide la nivelul extremitatilor.

Pierderea apetitului si senzatia de greata. Aceste simptome comune pot fi consecinte ale unui exces de toxine in corp, care pune dificultati activitatii renale.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web