Jurnaliştii CNN au realizat un material despre simptomele pe care persoanele infectate cu bacteria E.coli le pot avea şi despre modul în care ne putem proteja de infectare.
Conform jurnaliştilor CNN, procesul de determinare a cauzei îmbolnăvirii este rudimentar. Medicii le cer pacienţilor informaţii despre alimentaţia pe care au avut-o în ultimele săptămâni pentru a afla sursa îmbolnăvirii, însă acest lucru nu pare să dea rezultate, potrivit Mediafax.
60% dintre persoanele infectate sunt femei, iar 70% dintre persoanele care au avut complicaţii ale bolii sunt tot femei. Printre simptomele pe care persoanele infectate cu bacteria E.coli le pot avea se numără crampe şi dureri stomacale care pot dura aproximativ o săptămână.
În ceea ce priveşte complicaţiile bolii, acestea sunt mult mai grave: rinichii nu vor mai funcţiona, vor apărea cheaguri de sânge şi implicit vânătăi pe corp.
Conform specialiştilor, spălarea legumelor este suficientă pentru protejarea faţă de infectarea cu bacteria E.coli. "Normele de igienă obişnuite privind siguranţa alimentară sunt suficiente pentru a evita infecţiile", au declarat reprezentanţi ai Laboratorului european de referinţă pentru Escherichia coli (EHEC).
25 de persoane au decedat ca urmare a infecţiei cu bacteria E.coli, dintre care 24 de decese au fost înregistrate în Germania. (DorohoiNews.ro)