Dorohoi News Logo

Beneficiile ceaiului de păducel

ceasca-ceai-de-paducel

Folosit încă din antichitate ca remediu în diferite afecţiuni hepatice, păducelul este o plantă cunoscută şi pentru proprietăţile sale tonice.
 
Fructele de păducel conţin flavonoide, acizi şi uleiuri esenţiale, conţin tanin, zaharuri, vitaminele C şi B. Au o acţiune calmantă, sedativă, de aceea el este recomandat în tratarea durerilor de cap, tulburărilor cardiace cu substrat nervos (combate senzaţiile de greutate în jurul inimii, de sufocare cardiacă, reglează ritmul cardiac).

Iată, pe larg, câteva dintre beneficiile ceaiului de păducel!

Ceaiul de păducel - elixir pentru inimă
Studii realizate în Franţa arată că administrarea a 2-3 căni pe zi de ceai de păducel, în cure de foarte lungă durata (6 luni minimum), previne apariţia sau agravarea bolilor de inimă şi a bolilor vasculare, previne depresia şi alterarea capacităţilor mentale ce apar odată cu vârsta.

Ceaiul din fructe de păducel este un extraordinar tonic cardiac, la fel ca şi extractul din frunze de păducel. Cea mai recomandată perioadă pentru începerea curelor cu păducel este odată cu instalarea sezonului rece, când aparatul cardiovascular şi sistemul nervos fac un mare efort de adaptare, dar şi în perioadele foarte călduroase, când riscul de infarct creşte exponenţial.

Păducelul, în special fructele, sunt printre cele mai bine tolerate medicamente din lume, 98% dintre cei trataţi cu extract neprezentând nici un fel de reactie adversă, iar ceilalţi doar simptome usoare.

Tratamentele interne cu păducel sunt recomandate în ischemie cardiacă (boala coronariană), angina pectorală, valori ridicate ale colesterolului, hipertensiune arterială, ateroscleroză, tulburări de ritm cardiac, sechele post-infarct etc.

Ceaiul de păducel - reduce anxietatea şi depresia
Păducelul este cunoscut şi pentru proprietăţile sale calmante, de liniştire şi de prevenire a episoadelor depresive, motiv pentru care se recomandă consumul constant de ceai preparat din această plantă. De asemenea, păducelul este un bun remediu natural pentru insomnii.

Ca leac împotriva insomniei se recomandă o cană cu infuzie de păducel, înainte de culcare sau 10-15 picături de tinctură de păducel, seara.

Ceaiul de păducel - are acţiune antioxidantă
Datorită proprietăţilor antioxidante pe care le are, păducelul combate efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului, prevenind dezvoltarea unor afecţiuni grave, precum cancer. De asemenea, planta previne apariţia osteoporozei şi a depresiei, îmbunătăţind memoria şi concentrarea.

Ceaiul de păducel - hepatită
Studii realizate în spitalele din China, atât pe animale, cât şi pe bolnavii cu hepatită virală de tip B şi C, au arătat că administrarea extractului de fructe de păducel duce la unii pacienţi la ameliorări suprinzătoare atât a simptomelor acestor afecţiuni, cât şi a analizelor de sânge.

Se pare că fructele de păducel au efecte hepatoprotectoare, ajutând la menţinerea funcţiei celulei hepatice, stimulându-i regenerarea şi stimulând totodată sistemul imunitar să ţină infecţia sub control. Se administrează extractul, câte 600 mg pe zi. Rezultate foarte bune se obţin prin asocierea păducelului cu armurariul (Sylibum marianum).

Mod de administrare
Păducelul poate fi consumat sub formă de infuzie (2-3 căni de ceai pe zi), de tinctură (5-10 picături de două ori pe zi, diluate în apă), de capsule şi de sirop (4-6 linguri pe zi).

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web