Dorohoi News Logo

Nu vom plăti consultaţiile : Medicii de familie şi Ministerul Sănătăţii au căzut la pace

medici

Pacienţii pot răsufla uşuraţi. Medicii de familie au anunţat că renunţă la proteste şi vor semna noile contracte cu Casele de Sănătate. Medicii au cedat, deşi nu au primit majorarea cu 30% a bugetului pentru cabinete, pe care au solicitat-o şi susţin că umilinţa la care au fost supuşi şi acuzele din ultima vreme nu mai puteau continua.

Medicii au luat această decizie din respect pentru pacienţii care au avut de suferit în ultimele 10 zile în care nu s-au eliberat reţete compensate sau gratuite. În urma protestului, medicii au obţinut totuşi modificarea unor articole din normele de aplicare care sunt în beneficiul pacientului.

Cât despre despăgubirea pacienţilor care au plătit mai mult pentru medicamente în ultimele zile, preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a precizat că nu ştie să existe un cadru juridic prin care aceştia să poată primi banii înapoi. În replică la acuzele aduse de preşedintele CNAS la adresa medicilor de familie, atât Rodica Tănăsescu, preşedinta Societăţii de medicină a familiei cât şi Doina Mihăilă, preşedinte al patronatului medicilor de familie şi-au dat demisia.

"În primul rând, scuze pacienţilor care au avut de suferit din păcate în ultimele două săptămâni. Aş vrea să adresez scuze şi medicilor corecţi din sistemul de sănătate. Toaste acuzele pe care eu le-am făcut în ultima săptămână se adresează celor care fraudează sistemul şi nu acelor medici majoritari care sunt corecţi şi desfăşoară activitatea lângă pacient", a spus Lucian Duţă. (DorohoiNews.ro)

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web