Dorohoi News Logo

Tratamente naturiste pentru glicemie scăzută

Glicemie mica

Hipoglicemia nu este o boala, ci o stare determinata de o varietate de cauze. Principalele tipuri de hipoglicemie sunt: Scaderea rapida a glucozei in sange (hipoglicemia). Apare atunci cand persoana a fost privata de ingestia de alimente timp de mai multe ore, cum ar fi, de exemplu, perioada noptii. Acest tip de hipoglicemie este frecvent asociat cu existenta unui nivel crescut de insulina in sange, administrarea unor medicamente, consumul de bauturi alcoolice, afectiuni ereditare ce afecteaza metabolizarea carbohidratilor sau cu alte afectiuni medicale.
 
Scaderea lenta a concentretiei glucozei in sange (denumita si hipoglicemie postprandiala). Apare la un interval de 3 sau 4 ore dupa ingestia unei mese. Aceasta forma de hipoglicemie poate fi determinata de o deficienta ereditara a unei enzime, de exemplu in galactozemie sau prin indepartarea chirurgicala, partiala sau totala a stomacului. Uneori cauza poate ramane necunoscuta. Scaderea lenta a glucozei in sange ce apare la 1 sau 2 ore dupa ingestia unei mese (denumita si hipoglicemie alimentara) poate fi determinata de o golire rapida a continutului stomacului in intestin.

Scaderea rapida a glucozei in sange este determinata, in general, de o afectiune medicala serioasa, in timp ce scaderea lenta a glucozei sanguine (in lipsa unei interventii chirurgicale la nivel intestinal in antecedente) nu implica existenta unei boli. Cele mai frecvente simptome ale hipoglicemiei sunt durerile de cap, senzatia de foame, de slabiciune, irascibilitatea, nerabdarea, schimbarea brusca si frecventa a starii de spirit, nervozitatea, accelerarea ritmului cardiac si senzatia de voma. În cazurile grave de hipoglicemie, pacientul va avea vederea încetosata, palpitatii, ameteala, tremor, transpiratie, anxietate, confuzie, coma, va fi agresiv, va avea pierderi temporare de memorie, dificultati de concentrare si va suferi de oboseala severa.

Pentru a evita situatiile grave, puteti recurge la urmatoarele remedii rapide: mancati 2 mere cu tot cu coaja si mijloc; mancati o lingura cu miere de albine sau ceva dulce; consumati regulat nuci, seminte de dovleac sau floarea-soarelui (toate crude); sucul de rosii consumat zilnic timp de 2 saptamani previne crizele hipoglicemice; afinele si frunzele de afine sub forma de infuzie sunt recomandate; nucile de cocos, caju si castanele mentin nivelul glucozei în sange; consumul de armurariu si radacina de papadie previne aparitia crizelor de hipoglicemie asociate cu afectiunile hepatice si pancreatice.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web