Dorohoi News Logo

Greșeli pe care le faci atunci când te demachiezi

demachiere

Ori de cate ori au prilejul, expertii in frumusete ne atrag atentia asupra importantei procesului de demachiere daca ne dorim sa avem un ten curat, luminos si tanar. Va prezentam 9 greseli foarte frecvent intalnite, precum si cateva reguli simple ce pot fi introduse cu usurinta in rutina noastra zilnica de demachiere. Puteti incepe chiar din aceasta seara!

Folosim acelasi servetel demachiant pentru demachierea intregii fete. Make-up artistii ne spun ca nu este bine sa ne demachiem intreaga fata cu acelasi servetel. In primul rand, pentru simplul motiv ca, aducand machiajul ochilor pe intreaga fata, ne blocam inutil porii. In al doilea rand, pentru ca pot ramane reziduuri pe pielea fetei. Pentru o curatare impecabila a tenului, ne este recomandata asadar folosirea mai multor servetele.

Nu ne spalam tenul dupa folosirea servetelelor demachiante. In compozitia servetelelor demachiante se folosesc ingrediente chimice care au rolul de a face procesul de demachiere mai usor, dar acestea lasa in urma lor reziduuri. Spalatul fetei, dupa demachierea cu servetele, te asigura ca orice urma de murdarie, de machiaj, chimicale sunt indepartate si astfel se evita uscarea pielii.

Spalatul fetei cu parul desfacut. Prinderea parului intr-o coada de cal sau intr-un coc lejer ne ajuta mai mult decat ne puteam imagina in demachiere. Dealtfel, este mult mai usor sa indepartam tot machiajul, inclusiv cel care ajunge in linia parului, prevenind astfel eventualele cosuri sau puncte negre. Folosim apa prea calda pentru curatarea tenului. Apa prea calda poate sa iti usuce excesiv tenul, mai ales cand acesta este uscat. In locul apei fierbinti, folositi apa calduta.

Frecatul ochilor cand indepartam machiajul. Niciodata nu ar trebui sa folosim miscari de frecare a ochilor deoarece riscam sa ne rupem genele si chiar sa afectam cresterea lor. Cel mai bine, inchideti ochii si folositi miscari blande de-a lungul genelor, de sus in jos. Folosim un scrub care este mult prea dur pentru tenul nostru. Nu de putine ori, alegem exfolianti cu granule atat de mari incat se pot vedea foarte usor chiar si cu ochiul liber. Granulatia mare a exfoliantului nu ne ajuta, dimpotriva, un astfel de exfoliant este foarte agresiv cu tenul nostru. Pielea fetei este foarte sensibila si ar trebui tratata ca atare, folosind exfolianti delicati care sa elimine pielea moarta fara sa o ranim.

Nu folosim gelul de curatare adecvat tipului nostru de piele. Gelul de curatat ar trebui sa vina in intampinarea nevoilor tipului nostru de ten, fie ea sensibila, normala, mixta sau grasa. Daca sunteti nesigure de tipul dumneavoastra de piele, faceti o vizita la dermatolog, apoi investiti intr-un gel de curatare potrivit tenului. Exfolierea tenului cu un prosop. Chiar daca este tentant sa folosim prosopul pentru exfolierea fetei atunci cand iesim de la dus, acesta poate fi foarte agresiv cu tenul nostru. In locul prosopului, cel mai bine este sa apelam la un exfoliant bland, folosind miscari circulare pentru a indeparta pielea moarta. Miscarile dure de stergere a tenului. In mod special, dupa exfolierea fetei, nu este indicat frecarea cu prosopul a pielii deja sensibilizate. Cel mai bine ar fi sa folositi miscari gentile, tamponand pentru a sterge fata.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web