Viata extrem de stresanta si alimentatia deficitara duc la o incarcare a ficatului, care se straduieste sa ne ajute sa eliminam toxinele.
1. Mere - sunt vitale organismului pentru ca il curata, eliminand toxinele din tractul digestiv. Detoxifierea ficatului cu suc de mere este benefica, iar specialistii sustin ca acidul malic pe care il contine sucul de mere este ideal pentru eliminarea reziduurilor din ficat, dar ajuta si in inlaturarea calculiilor biliari.
2. Avocado - bogat in nutrienti, avocado ajuta organismul sa produca glutatoina, o componenta cheie care ajuta ficatul sa curete toxinele din corp. Consumul acestui fruct, o data sau de 2 ori pe saptamana, poate repara un ficat deteriorat in numai o luna. Avocado este unul dintre putinele fructe cu un continut ridicat de proteine. Un avocado contine 4 grame de proteine, o cantitate ridicata in comparatie cu multe alte fructe. De asemenea, proteinele pe care le contine sunt cele esentiale si de inalta calitate, care se digera mult mai usor si hranesc muschii.
3. Legumele cu frunze verzi - crude, gatite sau in sucuri, sunt bogate in clorofila, neutralizand astfel chimicalele, pesticidele si metalele grele.
4. Ceaiul verde - este bogat in antioxidanti care asista ficatul in procesul sau de functionare. Atat ceaiul verde, cat si cel negru au imbunatatit capacitatea antioxidanta a sangelui, desi ceaiul verde a fost de 6 ori mai puternic decat cel negru in aceasta privinta. Cresterea functiei antioxidante a atins punctul maxim in numai 30 de minute la cei care au baut ceai verde si in 50 de minute la cei care au baut ceai negru. Rapiditatea efectului ceaiului asupra functiei antioxidante a sangelui sugereaza ca polifenolii din ceai sunt absorbiti in partea superioara a tractului digestiv.
5. Morcovii - beta-carotenul si alte substante va stimuleaza functionalitatea ficatului.
6. Grepfruit-ul - contine vitamina C si antioxidanti, imbogatind procesul de curatare al organismului.