Dorohoi News Logo

Ce facem după ce ne-am ars la soare

1

Se vorbeste mai mult despre protectia solara si mai putin despre ce trebuie sa faci pentru a remedia efectele arsurilor solare. Iata la ce masuri trebuie sa apelezi daca tu sau cineva apropiat va aflati în aceasta situatie.

Exista numeroase persoane care nu reusesc sa respecte regulile privitoare la expunerea protejata la soare, mai ales în concediu. Pur si simplu, încantate de zilele de relaxare, uita cu usurinta de toate recomandarile referitoare la un comportament responsabil sub soare: de orele bune si cele rele de stat la soare, de palarii, de hainele din materiale racoroase si, nu în ultimul rand, de SPF-uri.


Pentru ca da, chiar si în absenta soarelui sau la primele ore ale zilei, aplicarea unui strat de crema cu factor de protectie ridicat este obligatorie, tocmai pentru a evita ca pielea sa aiba de suferit. Cand însa nu se întampla asta si ajungi în punctul arsurilor solare – la început, piele rosie, apoi chiar si aparitia durerilor, ia urmatoarele masuri: Retrage-te într-o zona racoroasa si încearca sa te odihnesti; Consuma foarte multe lichide. Hidratarea este esentiala în astfel de momente, pentru ca în lipsa acesteia, arsurile se pot agrava; Evita sa aplici uleiuri sau creme post-plaja. În acest moment cel mai bine (si suficient) este sa te acoperi cu un cearceaf alb;

Pentru zonele de pe piele mai afectate, poti apela la beneficiile catorva ingrediente naturale. Dintre acestea, castravetele ras, aplicat pe pe piele, este eficient. De asemenea, combinatia dintre otet de mere si miere ajuta la calmarea pielii, asa cum si lactatele – iaurt, lapte acru sau branza proaspata de vaci sunt un tratament clasic, cu rezultate. Daca ai la îndemana, poti aplica argila peste zonele cu probleme. Nu în ultimul rand, gelul de Aloe Vera este extrem de util în astfel de situatii; Daca pe piele apar pustule, înseamna ca ai de-a face cu un grad ridicat al arsurii solare si cel mai bine este sa ajungi la un punct de prim-ajutor.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web