Dorohoi News Logo

Cum ne ajută peeling-ul chimic

peeling-chimic-beneficii

Un tratament deja foarte bine cunoscut pentru rezultatele obţinute în lupta cu semnele trecerii timpului sau a unor diverse afecţiuni asupra pielii noastre este peeling-ul chimic. Datorită descuamării celulelor moarte şi a stimulării regenerării celulare, peeling-ul chimic este utilizat pentru reîntinerire, lupta împotriva micilor imperfecţiuni, cum ar fi porii dilataţi, ridurile fine, aspectul tern (lipsit de strălucire) sau petele mai închise la culoare decât restul pielii, dar şi în cazul ridurilor mai pronunţate ori a cicatricilor cauzate de acneea agresivă.

Trebuie să ştim că se pot folosi diverse substanţe chimice pentru efectuarea peeling-ului, în funcţie de ceea ce are nevoie pielea noastră şi, astfel, de profunzimea stratului de piele ce trebuie descuamat. De exemplu, se poate folosi solutie Jessner, acid retinoic, acid glicolic (alfa-hidroxiacizi), acid salicilic (beta-hidroxiacizi), rezorcinol ş.a.

Peeling-ul foarte superficial (pentru 30 ani sau fumătoare)
Acesta este cel mai uşoară procedură de peeling chimic, acţionând asupra stratului superficial al epidermului (determină exfolierea stratului cornos, fără necroză epidermicaă). Este recomandat persoanelor de aproximativ 30 ani, expuse nivelului ridicat de poluare, specific oraşelor mari. De asemenea, este perfect pentru fumătoarelor, al căror ten are foarte mult de suferit din cauza substanţelor pe care le conţin ţigările.

Număr de şedinţe recomandate: minim 3
Nu necesită timp de recuperare după efectuarea procedurii
catalog produse bio life care
Peeling-ul în tratarea tenului gras

Majoritatea adolescenţilor se confruntă cu aspectul inestetic al acneei, al leziunilor cauzate de acnee, a tenului cu exces de sebum. Pentru acest tip de probleme este indicat peeling-ul cu acid salicilic. Fiind liposolubilă, substanţa utilizată în peeling-ul chimic are o acţiune selectivă asupra glandelor sebacee, principalele responsabile de dezvoltarea acneei. În plus, acid salicilic este un minunat antimicrobian şi antiinflamator.

Peeling-ul pentru femeile de peste 40 ani
Nopţile pierdute, stresul, oboseala, expunerea la soare fără protecţie, machiajul constant, serile în care nu ne demachem sau diverse efecţiuni sunt câteva dintre motivele pentru care tenul nostru îşi pierde din elasticitate, din strălucire şi din aspectul atrăgător. De cele mai multe ori, asta se întâmplă în jurul vârstei de 40 ani, când încep să apară ridurile superficiale, petele pigmentare, iar pielea este deshidratată şi uscată. Pentru astfel de probleme şi pentru a evita augmentarea lor în timp, este recomandat peeling-ul mediu cu acid tricloracetic sau acid glicolic. Va fi determinată o descuamare nedureroasa a pielii. Aceasta va dura 5-6 zile (perioadă de refacere).

Peeling-ul mediu cu acid tricloracetic sau acid glicolic este de ajutor şi femeilor care prezintă o hiperpigmentare după sarcină sau cauzată de pilulele contraceptive.

Ridurile pronunţate sau cicatricile
Un alt tip de peeling chimic este cel profund, recomandat persoanelor cu riduri pronunţate, mai ales în jurul gurii (periorale), dar şi în tratarea pielii cu cicatrici, ca urmare a formelor agresive de acnee. Fiind vorba despre o procedură complexă, substanţele chimice acţionând în profunzimea pielii, este nevoie de o perioadă mai îndelungată de refacere şi, deci, de izolare socială.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web