Dorohoi News Logo

Remedii care combat caderea parului

caderea-parului

Parul sanatos si natural inspira tinerete, ingrijire, sanatate, ceea ce este chiar adevarat fiindca foarte multe afectiuni influenteaza sanatatea pielii, a parului si a unghiilor.

Printre cele mai frecvente probleme ale parului se numara:
- Caderea parului;
- Ruperea parului – parul fragil;
- Degradarea parului si varfurile despicate;
- Descuamarea scalpului si matreata;
- Parul uscat sau gras.

Caderea parului pare sa fie insa destul de frecventa atat in randul femeilor, cat si in randul barbatilor.
Care sunt cauzele caderii parului?

Cele mai intalnite cauze ale caderii parului sunt:
- Stres si odihna insuficienta;
- Avitaminoze;
- Produsele de coafare;
- Dezechilibre hormonale;
- Unele medicamente, anticonceptionalele;
- Vopsitul parului;
- Arderea parului cu diverse aparate de coafat;
- Razele solare;
- Boli metabolize (de exemplu diabetul, afectiunile renale, afectiuni hepatice) sau circulatorii ori autoimune.
- Fumatul excesiv, peste un pachet si jumatate pe zi;

Este normal ca la pieptanare sau la dus sa va cada cateva fire de par care apoi se regenereaza, observandu-se ca fire mai scurte – firele rebele. Insa daca aceasta cadere a parului este masiva, luati cu pumnul firele dupa dus (atentie, parul lung pare sa cada mai mult pentru ca firul este mai lung ci nu pentru ca numarul de fire cazute este mare) sau peria este plina de fire de par dupa fiecare pieptanare, se recomanda sa consultati medicul de familie pentru un set de analize.

Tratamente naturiste impotriva caderii parului

Masca de par hidratanta

Se recomanda de doua ori pe saptamana, seara, inainte de spalarea parului, urmatoarea masca: se amesteca intr-un castron un galbenus de ou crud, doua linguri de miere, o lingura de iaurt, doua felii de portocale cu tot cu suc, 5 picaturi de vitamina A uleioasa si o fiola de vitamina E. Se amesteca bine si se aplica pe parul uscat, se maseaza de la radacina pana la varfuri astfel incat masca sa cuprinda toate firele de par, apoi se acopera cu o punga si se lasa sa actioneze o ora. Spalati apoi parul cu sampon, balsam si multa apa.

Spray balsam de par

Intr-un recipient gol de spray, de exemplu unul ramas dupa consumarea unui ulei de masaj, puneti urmatorul amestec: 10 linguri de ulei de masline, zeama de la doua lamai, o jumatate de sticluta de vitamina A uleioasa, 5 fiole de vitamina E (sau 30 de capsule sparte – doar continutul lor), 10 picaturi de ulei esential (aroma preferata, noi va recomandam levantica, lacramioare sau fructe). Amestecati bine apoi pulverizati pe par dupa spalare si uscare. Se recomanda 5 pufuri pentru parul mai lung de umeri si trei pufuri pentru parul scurt care nu depaseste ca lungime umerii.

Ceaiuri regenerante

Ceaiurile concentrate de menta, de rostopasca, de afine sau macese sunt stimulatoare ale circulatiei sangelui la nivelul scalpului, astfel radacina firului de par este fortifiata prin plusul de oxigen si nutrienti adus de sange. Ceaiul concentrat se prepara astfel: 15 plicuri la 1 litru de apa fiarta. Se lasa la infuzat, apoi cand temperatura a devenit suportabila se clateste parul cu ceaiul respectiv, se acopera in prosop pana se usuca parul. Se recomanda ca acest tratament sa se faca seara inainte de culcare, iar dimineata sa se clateasca parul doar cu apa. Se recomanda de trei ori pe saptamana acest tratament regenerativ.

Sucul proaspat de ceapa
Specialistii japonezi au demonstrat de curand ca sucul din foi de ceapa crude (nefierte) este deosebit de regenerant, tratand inclusiv calvitia. Se freaca pielea capului in fiecare seara cu acest suc din foi de ceapa uscata, se lasa sa actioneze o ora, apoi se spala parul cu sampon. Se recomanda sa va acoperiti parul cu o punga pentru a nu imprastia mirosul in casa, puteti pune si un prosop peste punga.

Apa cu lamaie
La un litru de apa calduta se pune zeama de la trei lamai. Dupa spalarea parului obisnuita se clateste parul cu aceasta apa. Se poate clati dupa fiecare spalare sau cateva zile pe saptamana.

Spalarea zilnica a parului nu duce la ingrasarea acestuia – acesta idee este un mit. Ingrasarea parului se datoreaza unor modificari metabolice, folosirii excesive a produselor pentru par, consumului exagerat de grasimi sau unor avitaminoze ori dezechilibre hormonale. (DorohoiNews.ro)
 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web