Dorohoi News Logo

Șase semne corelate cu căderea părului, care ar trebui să îți dea mult de gândit

Caderea parului

Problema caderii parului afecteaza numeroase persoane din intreaga lume. Iar anumite medicamente sau chiar boli pot reprezenta cauza principala. Iata cateva semne care iti indica faptul ca probleme tale cu privire la caderea parului sunt mult mai serioase decat credeai, de fapt:

Caderea genelor si a sprancenelor. Daca observi ca ai probleme cu caderea parului si in alte zone ale corpului, in afara scalpului, lucrurile nu sunt chiar asa simple. Daca suferi de pierderea firelor de par de la sprancene sau a genelor, sunt sanse sa suferi de o boala autoimuna, numita alopecia. Acest lucru se intampla deoarece corpul tau considera foliculele de par ca fiind corpuri straine care iti fac rau si incearca sa le indeparteze. Alte boli care pot cauza pierderea parului sunt cele legate de glanda tiroida si lupus.

Oboseala continua. Caderea parului si oboseala continua sunt doua semne ca organismul tau nu primeste nutrientii de care are nevoie. Daca nu ai suficient zinc, spre exemplu, poti avea afectiuni precum pierderea brusca in greutate, caderea parului si chiar senzatia de oboseala. Cea mai buna solutie pentru a evita o astfel de situatie este sa respecti un regim echilibrat de alimentatie, cu multe produse proaspete, proteine si multa apa.

Crampe musculare. Cand subtierea firelor de par apare simultan cu crampele musculare este posibil sa suferi de un dezechilibru hormonal, o boala autoimuna, de altfel. La inceput, simptomele bolii nu sunt vizibile, dar, in timp, apar oboseala si kilogramele in plus, durerile musculare si pierderea parului. Insa nu te ingrijora – exista tratament. Programeaza o vizita la medic si urmeaza tratamentul pe care ti-l recomanda.

Unghiile ti se rup foarte usor. In astfel de cazuri sunt sanse sa iti lipseasca fierul din organism. Deficitul de fier poate duce la oboseala, dureri in zona pieptului si maini si picioare reci. Apeleaza la suplimente cu fier si observa daca se produc niste schimbari, dar sfatuieste-te si cu medicul pentru a afla daca este nevoie sa urmezi un tratament mai complex.

Tensiunea si nivelul de colesterol sunt ridicate. Medicamentatia pentru scaderea colesterolului are drept efect secundar caderea parului, deci este posibil ca aceasta sa fie cauza principala, insa nu ezita sa-i comunici medicului acest lucru. Doar un specialist iti poate spune sigur care sunt motivele pierderii parului, fiind singurul capabil sa decida daca este momentul sa intrerupi vreun tratament.

Iritatii. Lupusul este una dintre bolile care provoaca iritatii ale pielii, de multe ori pe intreaga zona a corpului. Alte simptome ale lupusului pot include ochii uscati, dar si caderea parului. Asa ca, daca te confrunti cu astfel de probleme, viziteaza un doctor cat mai repede.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web