Dorohoi News Logo

Spitalul din Dorohoi ar trebui să îndrepte cazurile urgente către spitale de rang trei

Spitalul Municipal Dorohoi

Reprezentantul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate va sugera Spitalului municipal din Dorohoi să nu mai direcţioneze cazurile grave către Maternitatea Botoşani, ci către spitale de rang superior. Rodica Huţuleac, preşedintele CAS Botoşani, a declarat că această unitate spitalicească ar trebui să direcţioneze cazurile respective către spitale de rang trei, cum ar fi cel din Suceava.

Ei sunt îndreptăţiţi, fiind categoria a IV-a şi în funcţie de competenţă ce-i depăşeşte trebuie să trimită la o categorie superioară. Am să vorbesc cu directorii de spitale şi am să le spun să trimită aceste cazuri la o categorie superioară“, a precizat Rodica Huţuleac.

Aceasta spune că ar fi fost corect ca Maternitatea Botoşani să fie secţie a Spitalului Judeţean, în primul rând pentru că are competenţă pentru această categorie, iar în al doilea rând şi finanţarea ar fi mai bună.

Declaraţia şefei CAS vine după ce în urmă cu câteva zile reprezentanţii Maternităţii Botoşani au declarat că unitatea din Dorohoi continuă să direcţionezeă cazurile urgente către această unitate cu grad inferior, în condiţiile în care finanţarea nu este mai mare. (DorohoiNews.ro)

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web