Medicamentele sunt foarte eficiente, dar au multe efecte secundare, mai ales la copii si batrani sau persoane cu afectiuni cronice. De aceea, încercati sa va bazati mai mult pe plante, începand de la primele semne sau simptome de raceala. În fiecare an, raceala afecteaza milioane de oameni.
Simptomele acestei banale viroze respiratorii se fac simtite timp de cateva saptamani sau luni, mai ales în perioadele cu diferente mari de temperatura de la o zi la alta sau de la noapte la zi. În tratamentul natural al racelii este importanta respectarea a patru reguli esentiale:
Consum optim de lichide: sa nu subestimam efectul benefic al celor doi litri de apa pe zi pentru scurtarea duratei bolii, apa fiind cel mai valoros aliment si medicament totodata! Odihniti-va suficient! Acordati astfel corpului repausul necesar ca sa poata lupta cu boala si, în acelasi timp, încercati sa munciti într-un ritm mai putin alert ca de obicei! Îngrijiti-va cat mai atent! Nu uitati seara de baile calde cu sare de mare, bai de picioare cu saruri speciale sau de frectiile cu alcool medicinal. Aveti încredere în natura. Încercati si ceaiurile antigripale si antitusive, usor îndulcite cu miere. Consumati din abundenta sucul proaspat de lamaie ca atare sau ca adaos la supe calde de pui sau ceaiuri si nu uitati ca alimentele crude, proaspete sunt cel mai potrivit vaccin natural ce întareste imunitatea si ne apara de raceala! Cel mai folosit medicament din lume, aspirina, a fost extras pentru prima oara din scoarta de salcie. Avantajul fata de aspirina sintetica este acela ca salcia nu provoaca iritatie gastrica si, deci, sangerari secundare.
Organismul se apara si se mobilizeaza spontan în fata oricarei agresiuni din afara, inclusiv a virusurilor care produc raceala. Sistemul imunitar este o conexiune complexa de ganduri, emotii si sentimente, substante chimice, celule, tesuturi si organe care ne apara organismul de infectii si boli de tot felul, un fel de armata personala în lupta cu virusurile, bacteriile, parazitii. De multe ori este nevoie sa ne ajutam organismul sa învinga boala si cel mai bine este sa luam masuri de precautie sau prevenire! Iata ce mai puteti face pentru a tine la distanta cele mai frecvente dintre îmbolnaviri:
Miscarea este cheia. Poate cel mai important element este miscarea regulata, datorita beneficiilor pe care le are asupra sistemului imunitar. Completarea cu exercitii simple de respiratie ajuta la oxigenarea si buna functionare a organismului în ansamblu! Controlul stresului. Stresul peste o anumita limita împiedica deteriorarea imunitatii provocate de un nivel crescut de stres si creste astfel apararea împotriva bolilor! Fara alcool si mese copioase cu dulciuri si grasimi în exces. Consumati maximum un pahar de vin sau o bere pe zi, multe alimente crude, naturale, neprelucrate chimic sau termic, mese regulate, reduse cantitativ, multe fructe si legume proaspete, salate de cruditati, pentru a va întari sistemul imunitar! Somnul vindeca. Dormiti îndeajuns. Daca va odihniti atat cat va cere organismul, va refaceti mai repede si scadeti riscul ca boala sa se complice si sa se agraveze! Multa vitamina C. 180 mg de vitamina C zilnic creste rezistenta organismului la infectii.
Prevenirea racelii. În loc sa luati medicamente dupa ce raceala s-a instalat, alegeti un supliment nutritiv pe baza de echinaceea, macese si aspirina naturala înca de la primele simptome! Propolisul si laptisorul de matca, un adevarat miracol. Descoperiti virtutile propolisului si luati zilnic un preparat natural care va va ajuta sa tineti la distanta infectiile. 2-4 capsule de laptisor de matca pe zi fac minuni pentru sistemul imunitar si cresc tonusul general al organismului. Plante medicinale pentru tuse. Sunt recunoscute pentru calmarea tusei remediile naturale pe baza de lemn dulce, patlagina si valeriana. Vaccinarea. Informati-va despre vaccinuri. Pentru aceasta, consultati medicul ca sa aflati daca aveti nevoie de vaccin pentru gripa, pneumonie si alte infectii.