Dorohoi News Logo

Opt pahare de apă pe zi vă menţin glicemia în limite normale

apa

Opt sau mai multe pahare de apă pe zi pot menţine la limite normale nivelul de zahăr din sânge, arată un studiu francez, prezentat la întâlnirea membrilor Asociaţiei Americane de Diabet.

Cercetătorii au monitorizat peste 3.600 de persoane cu un nivel normal al zahărului în sânge şi au observat că cei care au consumat peste un litru de apă pe zi au avut un risc mai mic cu 21% la de a dezvolta hiperglicemie în următorii 9 ani, comparativ cu cei care au băut jumătate de litru zilnic. Oamenii de ştiinţă au luat în calcul şi alţi factori care duc la hiperglicemie, precum sexul, vârsta, greutatea, activitatea fizică, consumul de bere, vin şi sucuri.

Participanţii la studiu au beneficiat de controale medicale la fiecare 3 ani şi au fost nevoiţi să răspundă la chestionare privind tipul de băuturi consumate şi cantitatea lor. Cercetătorii mai spun că studiul arată o legătura între hormonul vasopresină, responsabil de menţinerea apei în organism, şi diabet. „Un consum insuficient de apă poate avea aceleaşi efecte pe care le vedem la persoanele care mănâncă alimente bogate în colesterol.
Acestea prezintă un risc crescut de a face diabet şi aterosclerpză"
, afirmă James Gavin profesor la Emory University School of Medicine, Atlanta. Următorul pas ar trebui să fie un alt studiu care să includă persoane care nu consumă multă apă, din care jumătate să fie de acord să înceapă să bea mai mult după o anumită perioadă, spun cercetătorii. (DorohoiNews.ro)
 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web