Dorohoi News Logo

Cauzele înroșirii feței

rozacee

Înroșirea feței poate avea diverse origini, de la simpla timiditate sau consumul de alcool, până la boli grave. Se recomandă consultarea unui medic pentru a identifica cauza.

Vorbim despre înroșirea feței, eritemul facial sau eritroza, când pielea feței capătă o culoare care poate merge de la roșu mai mult sau mai puțin strălucitor spre violet, chiar albastru. Sunt mai frecvente la persoanele cu piele sensibila, dar acest lucru poate varia în funcție de cauză.

Roșeața poate implica o zonă localizată (cum ar fi nasul, obrajii, fruntea sau bărbia) sau se poate extinde pe întreaga față. În funcție de originea ei, aceasta poate fi temporara sau, dimpotrivă, se poate intinde în timp, zile, săptămâni, chiar luni.

În unele cazuri, alte simptome pot însoți roșeața pe față, cum ar fi:
umflare;
un sentiment de căldură
mâncărime;
durere;
sau leziuni ale pielii.

Cauzele înroșirii feței
Roșeața se datorează dilatării vaselor de sânge ale pielii la nivelul stratului de derm, sub epidermă.

Înroșirea feței poate fi un răspuns normal al corpului în timpul unei emoții puternice precum jenă, furie, emoție sau stres.

Anumite comportamente sau situații pot provoca, de asemenea, roșeață fetei, de exemplu:
exercițiul;
consumul de alcool sau mâncare picantă;
anumite medicamente
expunerea la temperaturi ridicate (vreme, saună, jacuzz, etc.);
mușcături de insecte;
menopauză (în timpul bufeurilor).

Înroșirea feței poate fi, de asemenea, un semn al diferitelor boli. Acestea includ:
Rozacee sau rozacee: este o boală a pielii care apare de obicei după 30 de ani și se dezvoltă treptat. Cel mai adesea afectează nasul, obrajii și uneori și bărbia și fruntea;

Acnee: Inflamările cauzate de cosuri pot fi responsabile pentru petele roșii de pe față. Acneea este mai frecventă în adolescență, în timpul menstruației sau în timpul sarcinii;

Alergii: o reacție alergică a pielii, cum ar fi urticaria, se poate manifesta prin pete roșii pe față;

Lupus eritematos sistemic: se manifestă prin eritem cu edem facial mai mult sau mai puțin important și cu o formă caracteristică de „lup” (pe nas și pomeți);

Dermatomiozită: este o boală genetică care se caracterizează prin roșeață și edem al feței. În acest caz, fața are o culoare liliacă;

dermatita seboreica;

boli de sânge și în special cancere, cum ar fi leucemii;

mastocitoza: acestea sunt boli rare care afectează un anumit tip de celule albe din sânge (mastocite).

Roșeața feței este un simptom neplăcut, care este însoțit de un inconvenient estetic și poate provoca disconfort în societate. Medicul trebuie să identifice mai întâi cauza care stă la baza roșeaței pentru a oferi un tratament adecvat.

bauturi care iti detoxifiaza ficatul si te ajuta sa slabesti peste noapte

In timpul noptii, corpul se odihneste si metabolismul scade. Daca si tu iei cina la ore imposibile, pui presiune asupra ficatului si risti sa te ingrasi.

De aceea, iti recomandam sa consumi aceste bauturi inainte de culcare. Iti vor detoxifia ficatul si te vor ajuta sa slabesti.

1. Ceai de musetel - Iti ajuta digestia si te scapa de inflamatiile din corp. Este un antioxidant puternic care relaxeaza sistemul nervos si te ajuta sa dormi. Ai nevoie de o lingura de flori de musetel si o cana de apa. Fierbe apa, indeparteaza de pe foc si adauga florile de musetel. Lasa la infuzat si strecoara. Bea imediat.

2. Lamaie cu apa calda - Iti curata ficatul si are beneficii uriase si daca o consumi seara. Actioneaza ca un diuretic, detoxifiaza. Fierbe apa, pune sucul de la lamaie si lasa sa actioneze timp de 5 minute Consuma cu jumatate de ora inainte de somn.

3. Ghimbir su suc de lamaie - Antioxidantii continuti iti ajuta organismul si iti regleaza functiile metabolice. Ai nevoie de o cana de apa, o bucatica de ghimbir si jumatate de lamaie. Fierbe apa, apoi adauga ghimbirul ras si sucul de lamaie. Asteapta timp de 10 minute, apoi bea.

4. Infuzie de menta - Ajuta digestia si scoate substantele toxice din corp, din ficat si colon. Ai nevoie de doua linguri de frunze de menta si o cana de apa. Fierbe apa si adauga frunzele de menta. Lasa sa actioneze timp de 5 minute si consuma cat este calda.

Deşi poate avea aspectul unui coş obişnuit, chistul pilonidal este diferit. Prin urmare, nu poate fi stors. Indicat este ca, dacă ai constatat apariţia unui astfel de chist, să mergi la medicul de familie. Dacă încerci să-l îndepărtezi singur, nu doar că nu vei reuşi, dar eşti în pericol de a genera o nouă infecţie. Până ajungi la medic, poţi pune o compresă fierbinte peste chist, câteva zile la rând, iar dacă durerea este mare, poţi lua un antiinflamator nesteroidian.

În ceea ce priveşte tratamentul, medicul va aplica un anestezic local şi apoi va face o mică incizie pentru a curăţa chistul. E important să urmezi recomandările acestuia pentru perioada de după intervenţie. E posibil ca un nou chist să apară exact în aceeaşi zonă şi, în acest caz, medicul poate recomanda îndepărtarea completă a chistului, nu doar drenarea lui.

Cum se previne chistul pilonidal
Dacă ai avut deja un chist sau dacă vrei să te fereşti de apariţia unuia, e indicat să nu stai aşezat mai multe ore la rând. Dacă lucrezi la birou, e bine să te ridici la fiecare 1-2 ore şi să faci câţiva paşi, ceea ce te va ajuta nu doar să previi apariţia unui chist pilonidal, ci şi a durerilor de gât, de spate şi a celor oculare. Dacă eşti nevoit să stai aşezat mult timp, schimbă-ţi frecvent poziţia, pentru a nu presa zona în care ar putea să apară chistul. Dacă eşti supraponderal sau suferi de obezitate, e bine să ştii că eşti mai predispus la apariţia acestor formaţiuni, aşa că e bine să iei măsuri pentru reglarea greutăţii corporale. Acest lucru îţi va aduce şi alte beneficii pentru sănătate, precum reducerea riscului de diabet de tip 2 şi de boli cardiovasculare. Nu în ultimul rând, zona de deasupra feselor tinde să adune transpiraţie, aşa că ai grijă să o păstrezi curată şi uscată pentru a preveni apariţia unui chist pilonidal.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web