Dorohoi News Logo

Spitalul Municipal din Dorohoi va fi digitalizat

Valerian Andries

Spitalul Municipal din Dorohoi a primit aviz favorabil de la Consiliul Local pentru un proiect inițiat de conducere și trimis la Ministerul Telecomunicațiilor și Informatizării.  Prin această inițiativă spitalul ar urma să treacă printr-un proces de digitalizare.
 
Dacă proiectul va fi acceptat, spitalul ar urma să obțină o finanțare în valoare de 15 miliarde de la Fondul European. Informatizarea va curpinde întregul spital, de ea vor beneficia toate secțiile, toate serviciile, fie că sunt de imagistică sau laborator.  Trecerea pe calculator a datelor va ușura enorm de mult munca medicilor, întrucât fiecare doctor se va putea interesa de un anume pacient aflat într-o anumită secție numai accesând baza de date a spitalului.  Astfel, medicii vor avea putea să vadă toate internările precedente ale pacienților, toate analizele, diagnosticele sau tratamentele urmate.

Informatizarea va duce la crearea unui soi de bibliotecă virtuală prin care se vor economisi timp, bani și mult mai important, poate se vor putea salva mai multe vieți.

„Proiectul este foarte bun, dacă vom obține finanțarea, vom reuși să facem economii foarte mari. Mai ales, dacă ne gândim la ecografiile care se fac,  care sunt scumpe și toate se scot la imprimantă. Gandiți-vă că i se face pacientului o poză și apoi aceasta este imprimată. Dacă vom trece la varianta digitalizată vom economisi foarte mult”, ne-a declarat Valerian Andrieș, directorul Spitalului Municipal.

Primaria a ajutat la co-finanțarea acestui proiect cu 2%  asigurând totodată și TVA-ul care va trebui plătit, dar aceste investiții ale oficialităților, conform conducerii spitalului, se vor recupera ulterior.

„Sperăm să obținem finanțarea. Lucrurile sunt pe un făgaș pozitiv și sper să obțin fondurile”, a mai adăugat directorul. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)

Autor: DorohoiNews.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web