Dorohoi News Logo

Studenții de la „FEG Education” fac practică la Spitalul Municipal din Dorohoi

Reclama-Sc-PL-Oltenita-560-x-315-px

Studenții de la Școala Postliceală  ,,FEG Education” din Dorohoi au început să facă practică la Spitalul Municipal din oraș. 

Postliceala cuprinde la nivel de organizare două departamente, unul de Asistență medicală Generală și unul de Asistență medicală Farmacie.  Studenții de la primul departament au început să facă practică la spital abia după ce s-a încheiat perioada de studiu, pe când viitorii farmaciști au avut oportunitatea de a face practică pe parcursul întregului an, ei realizându-și ,,orele de exercițiu” la farmaciile din oraș.

Competiția pentru locurile de la FEG a fost foarte dură, întrucât pentru anul I de Asistență Generala s-a acordat un singur loc la buget, iar pentru anii II și III s-a acordat o reducere de 50% pentru elevul cu cea mai mare medie, pentru al doilea o reducere de 30%,  în timp ce al treilea ca medie a primit o reducere de 20%.

Numărul studenților care fac practică la Spitalul Municipal din Dorohoi este destul de mare, dacă luăm în considerare că o singură clasă de Asistență Generală are 24 – 25 de cursanți. De precizat că fiecare an menționat (I, II, III) are câte două clase. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)

Autor: DorohoiNews.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web