Dorohoi News Logo

Care este diferența dintre ulcer și gastrită

cauze_ulcer_gastric_factori

Doua afectiuni gastro-instestinale care afecteaza stomacul, destul de des intalnite in randul populatiei, sunt adeseori confundate intre ele. Insa, fiecare are caracteristici diferite care te ajuta sa le diferentiezi.

Gastrita se manifesta prin arsuri la stomac, indigestie sau prin senzatia permanenta de foame, chiar dupa mesele satioase. Printre cauzele care provoaca aparitia acesteia se numara cantitatea prea mare de suc gastric secretata in timpul digestiei, consumul de alcool in exces, administrarea medicamentelor antiinflamatoare sau stresul.

Ulcerul se poate declansa in urma infectarii cu bacteria Helicobacter pylori. Alte cauze pot fi reprezentate de administrarea medicamentelor iritante, precum aspirina, ibuprofenul si diclofenacul, sau a pastilelor destinate tratarii osteoartritei.

„Atat stilul de viata cat si alimentatia ne ajuta sa nu ajungem la ulcer. Este o combinatie de factori. Sunt obligatorii trei mese pe zi. Alcoolul, fumatul, cafeaua, dar si condimentele pot favoriza aparitia ulcerului. Cafeaua consumata pe stomacul gol nu este benefica pentru stomac. Gastrita este o inflamatie a mucoasei, iar ulcerul este leziunea mucoasei gastrice.

Durerea in capul pieptului, greata, senzatia de voma, balonarea dupa masa pot indica o gastrita. La ulcer simptomatologia este mult mai zgomotoasa. Helicobater pylori este o bacterie care netratata duce la ulcer. 25% dintre bolnavii de ulcer au aceasta bacterie in sange”, a spus medicul chirurg Bogdan Safta, la Antena 3. ”Atentie! O gastrita netratata poate duce la ulcer” a mai adaugat medicul, potrivit clicksanatate.ro.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web