Dorohoi News Logo

Tratamente naturiste pentru dinți sensibili

1

Cea mai frecventa cauza a sensibilitatii dentare este dezgolirea radacinii dintelui, fapt aparut în urma microtraumatismelor la locul de contact dintre dinte si gingie. Acest fapt se poate datora unei igiene dentare incorect efectuate, deficitare sau ca urmare a folosirii unei periute dure sau a unei paste de dinti abrazive. Pentru diminuarea sensibilitatii dentare puteti folosi unul dintre urmatoarele remedii din popor:

Faceti o pasta din praf de argila, apa si 2-3 picaturi de ulei esential de lamaie si folositi-o drept pasta de dinti, de 2 ori pe zi; Faceti o pasta din apa si bicarbonat de sodiu si folositi-o drept pasta de dinti o data pe zi; Faceti o solutie din parti egale de apa si otet de mere, pe care apoi o puneti la fiert, adaugand 1-2 cuisoare, piper boabe, sare si putina tuica sau rachiu. Dupa ce da în clocot, opriti focul, lasati la racit si folositi drept apa de gura. Pentru a preveni sensibilitatea dentara, folositi o periuta de dinti cu duritate medie sau moale si o pasta de dinti cu extracte naturale. Periajul se face usor, dinspre gingie spre marginea dintilor, timp de 2-5 minute. Pentru o respiratie mai împrospatata, periati si limba.

Foarte important este ca vizita la stomatolog sa nu fie amanata tocmai din cauza durerii dentare. Ignorarea problemelor poate face ca lucrurile sa se înrautateasca, astfel încat cea mai buna alegere este consultarea specialistului la primul semn îngrijorator si efectuarea unui control de rutina de doua ori pe an. Îngrijirea corecta a dintilor si vizita periodica la medicul dentist ne vor ajuta sa tinem departe orice disconfort dentar.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web