Dorohoi News Logo

Câteva lucruri care cresc riscul apariției cancerului mamar

1

Multe prejudecarti, zvonuri si teorii fara nicio legatura cu realitatea au facut valva vizavi de cancerul de san. Despre urmatorii factori nu s-a dovedit ca au vreun efect semnificativ asupra riscului acestei boli oncologice.

Antiperspirantele. S-a sugerat ca substantele chimice continute de acestea folosite in axila impiedica circulatia limfei determinand acumularea toxinelor in san si, in timp, duce la aparitia cancerului mamar. Mai multe studii temeinice nu au demonstrat faptul ca utilizarea antiperspirantelor creste riscul de cancer de san.

Sutienele cu balene. Sunt persoane care au sugerat ca anumite sutiene duc la apritia cancerului mamar prin strangularea circulatiei limfei, la fel ca in cazul anterior. Nu exista nicio baza stiintifica pentru o asemenea afirmatie.

Cafeaua. Dupa un raport care a aratat ca femeile cu afectiuni benigne ale sanului – care nu sunt cancer – au simtit o ameliorare a semnelor dupa ce au eliminat cafeina din dieta lor, cercetatorii au speculat ca, un posibil factor de risc in aparitia cancerului mamar, ar fi cafeaua. Studiile nu au confirmat insa acest lucru. si nici in cazul ceaiului.

Sanii voluminosi. Femeile cu sanii mari au acelasi risc de a dezvolta cancer ca si femeile cu sanii mici. Ele nu sunt mai mult mai mai putin expuse sa dezvolte boala.

Implanturile mamare. Mai multe studii pe acest subiect au condus la concluzia ca implanturile mamare nu cresc riscul de cancer de san. sursa: adevarul.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web