Dorohoi News Logo

Ce spune culoarea urinei despre sănătatea ta

culoarea-urinei

Nu este un subiect la care mulți dintre noi sa nu ne gândim serios, dar trebuie să știți că urina este un indicator important al sănătății.

Ne vom referi la culoarea urinei mai jos, care poate varia de la incolor la portocaliu sau chiar verde.

Culoarea urinei poate dezvălui unele dintre bolile pe care le aveți, dar de obicei este doar un simptom, așa că este indicat să vă adresați medicului dumneavoastră pentru o analiză amănunțită.

Ce spune culoarea urinei despre sănătatea ta: Urina incoloră înseamnă să bei prea multă apă. Prin urmare, se recomandă reducerea cantității de lichide.

Urina galbenă limpede este normală și nu trebuie să vă faceți griji.

Urina galben închis poate fi un semn că trebuie să vă rehidratați, așa că beți mai multă apă. Același lucru este valabil dacă urina este de culoarea mierii.

Urina brună poate fi un semn de boală hepatică sau de deshidratare severă. Dacă nu există nicio schimbare, beți multe lichide și consultați un medic, chiar și daca culoarea nu se schimba si dupa o rehidratare adecvată.

Urina roz sau roșiatică este rezultatul consumului de alimente precum sfecla roșie sau afinele care conțin pigmenți care conferă culoarea respectiva.

Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă deoarece dacă nu consumați aceste alimente, puteți dezvolta sânge în urină, probleme cu rinichii, tumori, infecții ale tractului urinar, probleme de prostată și chiar intoxicații cu mercur. Mai bine să vezi un medic.

Urina portocalie este un semn de deshidratare sau este posibil să fi mâncat alimente portocalii, dar ar putea indica și o problemă cu ficatul sau vezica biliară.

Urina verde poate fi un semn de avertizare că anumite bacterii sunt în corpul dumneavoastră sau că este posibil să aveți efecte secundare de la medicamentele pe care le luați. Nu intrați în panică, consultați-vă medicul și veți afla cauza exactă a urinei voastre de culoare ciudată. Urina acidificată apare atunci când dieta este bogată în proteine sau când aveți boli de rinichi.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web